PREPARATIUS D'UN REIAL DECRET

El CGPJ demana que els llogaters puguin oposar-se a les demandes de desnonament

Planteja al Ministeri de Justícia que els afectats puguin al·legar força major com a conseqüència del coronavirus

pisos

pisos

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha plantejat al Ministeri de Justícia la possibilitat que els llogaters d’una vivenda puguin oposar-se a les demandes de desnonament per falta de pagament i puguin al·legar força major com a conseqüència de la pandèmia de coronavirus.

Aquesta és una de les 13 propostes que el CGPJ ha remès a Justícia amb l’objectiu que s’estudiï la seva inclusió en el reial decret-llei de mesures urgents per a l’Administració de justícia en relació amb la crisi del Covid-19.

A més d’aquesta proposició, el CGPJ també ha sol·licitat establir un nou procediment per tramitar les demandes que tinguin per objecte la modificació de contractes que s’han vist afectats per les mesures adoptades per l’emergència sanitària, que han fet impossible complir adequadament el que s’havia pactat.

Terminis processals

Així mateix, des del Consell també han suggerit que els terminis processals o administratius que hagin quedat suspesos es reprenguin, pel temps restant, a partir del primer dia en què l’estat d’alarma deixi d’estar vigent.

Aquesta proposició té com a objectiu establir un marc normatiu clar quant als terminis administratius i judicials per evitar la dispersió interpretativa i unificar criteris.

Una altra de les idees que s’han remès a Justícia és la possibilitat de realitzar processos abreujats en els quals no se celebrin vistes quan sigui possible i quan els elements probatoris siguin documentals.

Impugnació d’ertos

Notícies relacionades

També han sol·licitat declarar com a urgents els procediments relacionats amb la recuperació de les hores de feina no prestades durant el permís retribuït per les persones que treballin per compte d’altri.

Finalment, el CGPJ ha demanat l’aprovació d’una norma amb rang de llei que estableixi un règim específic per a la impugnació dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) derivats del coronavirus que afectin diversos treballadors.