missatge als pares

Simón demana responsabilitat: «Els nens no sortiran lliurement per jugar amb tots els seus veïns com abans»

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries alerta d'un «problema» si això no s'entén

11/04/2020 Un niño de 8 años juega y habla con sus amigos a través de una videoconsola debido a que continúa la suspensión de los centros de enseñanza por el estado de alarma decretado por el Gobierno como medida para luchar contra el coronavirus, en Madrid (España) a 12 de abril de 2020.

11/04/2020 Un niño de 8 años juega y habla con sus amigos a través de una videoconsola debido a que continúa la suspensión de los centros de enseñanza por el estado de alarma decretado por el Gobierno como medida para luchar contra el coronavirus, en Madrid (España) a 12 de abril de 2020. / Eduardo Parra - Europa Press (Europa Press)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha advertit que hi pot haver un «problema» si els pares interpreten que els nens poden sortir al carrer a partir del 27 d’abril per jugar. «Si la gent pensa que això serà obro la porta i que s’ajuntin amb els nens de tot el veïnat, podem tenir un problema», ha avisat Simón en la roda de premsa diària dels tècnics d’aquest dilluns, per la qual cosa ha fet una crida als progenitors a fer un exercici de «responsabilitat individual».

Simón ha defensat que els menors puguin sortir al carrer, malgrat que no se’ls identifiqui tan fàcilment com a transmissors de la malaltia que causa el coronavirus perquè no els afecta de la mateixa manera a ells que als adults.

«Ja encadenem un mes i una setmana de confinament, de ser a casa, i, per tant, la probabilitat que estiguin infectats és molt baixa», ha indicat. A més, «no implica un augment del risc», ja que recorda que els nens acumulen més d’un mes confinats a casa amb els pares i germans i, per tant, «el mateix risc que tenen allà, el tenen fora».

Simón assegura que desconeix com quedarà el reial decret que permetrà als menors sortir dels seus domicilis, però sí que ha assegurat que «els nens no sortiran lliurement per començar a jugar amb tots els seus veïns com abans», sinó que seran «sortides controlades».

Flexibilitzar vetlles, «sobre la taula»

Notícies relacionades

Simón també ha admès que es valora l’opció d’una possible flexibilització en les restriccions a vetlles i funerals, perquè les persones puguin acomiadar els seus éssers estimats. «Està sobre la taula» per a la fase de desescalada, ha dit, abans d’assenyalar que s’ha d’avaluar «amb molt de compte» el mecanisme. «Les vetlles i funerals, per experiència pròpia aquí a Espanya, en altres països, i amb moltes altres epidèmies que hem conegut en els últims anys, ens indiquen que són situacions d’alt risc per a la transmissió», ha recalcat.

Simón ha insistit que la restricció «tan important» en la mobilitat ha permès controlar el virus, fet que «es va veient cada dia» i «es veurà de manera més notòria en els pròxims dies». «Aquest era un objectiu fonamental per a tothom. A més, per reduir el nombre de morts i reduir aquestes situacions en què hi ha molta gent que òbviament ha tingut la desgràcia de perdre éssers estimats», ha subratllat.

Temes:

Nens Coronavirus