el Covid-19 anàlisi de la universitat

La URV creu que Tarragona és la província catalana que patirà més la crisi del coronavirus

Les comarques del Baix Penedès, Baix Camp, Priorat i el Tarragonès són les que acusaran més l'impacte econòmic per la seva estructura productiva lligada a la logística i al turisme

zentauroepp52849263 coronavirus trabajador200319120954

zentauroepp52849263 coronavirus trabajador200319120954

1
Es llegeix en minuts
Efe

Tarragona és la província catalana que patirà més la crisi econòmica causada pel coronavirus, segons una anàlisi de la Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La directora d’aquesta càtedra, Mercedes Teruel, assenyala que les comarques del Baix Penedès, Baix Camp, Priorat i Tarragonès són les que acusaran més l’impacte econòmic de la pandèmia per la seva estructura productiva lligada a la logística i al turisme.

Per aquesta raó, recomana mesures de reactivació econòmica diferenciades per no crear desequilibris territorials. «S’observen cinc sectors empresarials en risc: transport i la logística, vinculats a la indústria, sobretot; les agències de treball; les agències de viatge; el lleure i el sector turístic», assenyala l’economista.

El Baix Penedès lidera l’índex de vulnerabilitat amb un 21%, ja que en aquesta comarca predominen aquests sectors. El segueixen de prop el Baix Camp, Priorat i el Tarragonès, amb índexs de vulnerabilitat d’entre el 17% i el 18%.

Notícies relacionades

A més, el sector logístic té un elevat pes en l’Alt Camp i el sector de l’hostaleria també té una incidència elevada al Montsià.

Totes les comarques tarragonines, excepte la Ribera d’Ebre, superen la mitjana catalana de vulnerabilitat, adverteix la investigadora. Teruel també assenyala que «altres sectors també es veuran afectats per l’efecte d’arrossegament, com és el cas del sector immobiliari o el comerç». 

Temes:

Coronavirus