PEL CORONAVIRUS

Mercadona donarà preferència al personal sanitari, d'atenció social, bombers i forces de seguretat

zentauroepp52749769 mercadona200312093038

zentauroepp52749769 mercadona200312093038 / Ferran Nadeu

3
Es llegeix en minuts

Mercadona adoptarà noves mesures a partir d’aquest dijous amb motiu de l’alerta sanitària pel coronavirus, entre les quals hi ha donar preferència, a més de la gent gran, discapacitats i embarassades, al personal sanitari, forces de seguretat, bombers i personal d’atenció social, degudament acreditats, per realitzar les seves compres. Així mateix, la cadena de supermercats ha informat en un comunicat que també es reactiven els processos de donació de productes de primera necessitat als menjadors socials i bancs d’aliments amb què la companyia col·labora habitualment.

Mercadona ha estat implantant mesures de seguretat des de l’inici de l’alerta sanitària, entre les quals hi ha la instal·lació de mampares de metacrilat de protecció i separació, així com l’ús obligatori de guants pels clients, iguals que els que s’utilitzen a la secció de fruita i verdura, i que es dispensaran als accessos.

També, s’ha reduït de 9.00 a 19.00 hores l’obertura, així com s’ha instal·lat gel desinfectant i paper perquè els usuaris puguin netejar el mànec del carretó abans d’utilitzar-lo. Sobre aquestes mesures s’informa tant a través dels membres de la plantilla com per mitjà de cartelleria, megafonia i xarxes socials.

Entre les recomanacions hi ha: acudir només una persona a realitzar la compra (no en família, o amb nens o grups), i no acudir a realitzar la compra persones que formin part dels grups de risc, com gent gran i persones amb malalties cròniques. Així mateix, continuen recomanant espaiar la compra al llarg del dia i no a l’hora d’obertura de l’establiment, perquè hi ha garantia de poder atendre tots els clients cada dia.

També demanen, per solidaritat, realitzar la compra amb agilitat i rapidesa i no emmagatzemar innecessàriament productes: el subministrament de productes de primera necessitat està més que garantit. Així mateix, demanen pagar preferentment amb targeta i evitar l’ús de diners en efectiu.

Igualment, es controlarà l’aforament dels supermercats i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre persones. La responsabilitat d’ordenar l’aforament interior de la botiga serà del responsable de l’establiment i, en el seu cas, de la persona o de l’agent de seguretat privada designat per ell.

Cada establiment tindrà concretat l’aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d’1 metre entre qualsevol persona. Així mateix, comptarà amb l’aforament màxim permès, complint la normativa de manera que no es permetrà l’accés una vegada complet l’aforament, mentre no abandonin l’establiment altres clients.

En la via pública d’accés a cada supermercat serà marcada una distància mínima d’1 metre per a les persones que esperin el seu torn d’entrada a les portes dels supermercats, que s’haurà de respectar per poder accedir-hi.

A l’interior del local, es garantirà la separació mínima d’un metre entre clients amb recomanacions del personal de l’establiment, amb el recolzament de cartells reforçant aquestes mesures, i també estaran marcats els límits d’1 metre al terra de la secció de peixateria i les línies de caixes.

Si bé, i atesa l’excepcionalitat de la situació, s’anirà adaptant a les circumstàncies canviants, modificacions que, si es duen a terme, seran comunicades en cada moment.

Notícies relacionades

Segons han assegurat, les botigues continuaran proveïdes reforçant i garantint el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat, perquè els nostres clients puguin realitzar la seva compra diària. Amb l’objectiu de protegir la seguretat alimentària, no s’admetran, en cap cas i sota cap concepte, devolucions de producte. Mercadona ha adoptat mesures internes per reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les quals es troba l’entrega per l’empresa dels estris d’higiene i prevenció necessaris, i l’adopció dels criteris específics respecte a la salut.

Igualment, s’han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les instal·lacions amb serveis externs. També s’ha procedit a la instal·lació a cada supermercat de gel desinfectant i paper perquè els clients puguin procedir a la neteja del mànec del carro, reforçant la seva higiene. «En aquests moments, i d’acord amb la situació excepcional en la qual està immersa el país, a Mercadona estem adoptant aquestes mesures excepcionals per col·laborar i fer front a aquesta crisi. Preguem als nostres clients la màxima col·laboració en el compliment de les esmentades mesures. Això passarà. Racionalitzem la por al Covid-19», han assenyalat.