Efectes econòmics

El sector del transport i la logística demana recolzaments per mantenir l'activitat malgrat el coronavirus

Els camioners demanen mesures per garantir la seva activitat i la distribució

Recorden que el 85% de les mercaderies es transporten per carretera

abertran33587327 barcelona 18 04 2016 barcelona incivismo con el ve160421100716

abertran33587327 barcelona 18 04 2016 barcelona incivismo con el ve160421100716

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El sector del transport i la logística ha reclamat aquest divendres al Govern mesures urgents que facilitin l’activitat per garantir la distribució de productes fins i tot a les zones en què es decretin confinaments. Les patronals del sector Fenadismer i CETM han recordat que el 85% de les mercaderies es distribueixen per carretera i és necessari que no s’apliquin restriccions al transport.

Precisament, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha aixecat aquest divendres excepcionalment les restriccions a la circulació per al transport de mercaderies a partir d’aquest dissabte 14 de març per assegurar la fluïdesa i la mobilitat i garantir el subministrament en la situació de crisi que està vivint a Espanya per l’expansió del coronavirus. 

La Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM) ha enviat una carta al ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, en què demana la seva col·laboració per establir un protocol d’actuació al sector, que garanteixi la seguretat dels treballadors del transport. Aquesta organització ha dit que resulta primordial protegir tant els treballadors de les empreses de transport de mercaderies com els carregadors, així com els clients i l’usuari final, ja que de les empreses de transport depèn que els subministraments de productes essencials, com el material sanitari, medicaments i l’alimentació, arribin a temps i a totes les zones.

La patronal demana en la seva carta al ministre que es creï un gabinet de crisi amb el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) i que es reuneixi de manera virtual amb el sector amb caràcter urgent, davant de les dificultats que està travessant, que se sumen a les pèrdues que va provocar la borrasca ‘Dana’ i les protestes per la sentència del procés. 

Notícies relacionades

Fenadismer demanda que una eventual declaració de l’estat d’alarma «no estableixi cap restricció a l’activitat del transport per carretera per garantir el proveïment de mercaderies a la població en general i a la resta d’activitats econòmiques i productives del país».

Fenadismer considera necessàries «mesures de recolzament i gestió» a l’activitat que fan les 100.000 empreses transportistes que, segons les seves dades, operen a Espanya, i que sumen una flota de més de 400.000 camions, «amb la qual permeten garantir un proveïment adequat a la població i a la resta d’activitats».