AL MARÇ

PcComponentes augmenta les vendes de portàtils el 60% pel coronavirus

La majoria d'ordinadors venuts són per a ús corporatiu o per a empreses

pilar

pilar / WANG ZHAO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

PcComponentes ha incrementat la venda d’ordinadors portàtils el 60% en els primers dies de març respecte al mateix període de l’any passat pel coronavirus. Segons aquest firma, líder a Espanya en la venda de productes informàtics i tecnologia, «els productes amb més nombre de vendes han sigut els portàtils que tenen instal·lat el sistema operatiu Windows Pro, especialment indicat per a ús corporatiu». El cas de PcComponentes no és l’únic, altres firmes especialitzades reconeixien que aquest dimarts l’activitat s’havia disparat com mai. Pista Cero, firma local de Barcelona, també va registrar un dia de fortes vendes de portàtils d’empresa en previsió de la necessitat de treballar a distància per part de les plantilles.

Fonts de l’empresa van reconèixer que durant el mes de març també s’ha produït un augment significatiu del tiquet mitjà de compra, que ha crescut un 50%, passant de 200 a 300 euros.

Notícies relacionades

Malgrat l’increment sobtat de la demanda, PcComponentes considera que no existeix risc de falta d’estocs o ruptura de la cadena de subministrament: «Estem en contacte continu amb els nostres proveïdors que ens informen sobre tot per poder anar prenent les mesures oportunes en funció de la demanda».

PcComponentes assegura que fa aprovisionament de productes amb una antelació que va de les 12 a les 16 setmanes. Per aquesta raó es mostren «optimistes» en el fet que el coronavirus i les mesures de protecció sanitària imposades «no tinguin un impacte rellevant en el volum de negoci».