EFECTES ECONÒMICS

Creix la demanda de xarxes privades virtuals per a teletreball pel coronavirus

L'amenaça d'haver de treballar des de casa eleva la petició d'instal·lacions de xarxes privades virtuals (VPN) en portàtils

Algunes firmes de serveis informàtics registren creixements del 300% en adaptació d'equips per treballar a distància

zentauroepp46360789 trabajar con el ordenador port til y la organizaci n de acti181226132809

zentauroepp46360789 trabajar con el ordenador port til y la organizaci n de acti181226132809

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El temor de contagis massius per coronavirus i de quarantenes laborals ha multiplicat la demanda de serveis informàtics. En els últims dies s’ha registrat un increment substancial d’instal·lacions de VPN (Virtual Private Network o xarxes privades virtuals, segons fonts del sector. Aquest tipus d’aplicacions permet una extensió segura de la xarxa d’àrea local (LAN) en una xarxa pública o no controlada com internet.

La consultora informàtica Always on va quantificar l’increment de la demanda en un 300% per part de les empreses dels serveis d’assistència informàtica en remot i «la tendència és que es multipliqui de manera exponencial en els pròxims dies», van assegurar. Always On preveu que en les pròximes setmanes el servei d’assistència informàtica atengui més de 3.000 peticions diàries.

Fonts de Pista Cero, firma de serveis informàtics popular a Barcelona, reconeixia haver incrementat les instal·lacions de VPN fins als límits de la seva capacitat en els últims dos dies. Molts dels seus clients confessen tenir por que s’acosti un confinament generalitzat.  

Teleassistència privada gratuïta de PcComponentes

PcComponentes, l’ecommerce líder de tecnologia i informàtica a Espanya, ha posat en marxa una iniciativa per oferir, durant tot el mes de març, un servei remot gratuït per a totes aquelles persones que treballin des de casa, a causa de les recomanacions del Govern central, i que necessitin assistència tècnica. Amb aquest servei es podran solucionar tota mena de problemes tècnics com ara l’aturada sobtada de l’equip, reinicis continus, fallades d’àudio, soroll elèctric, temperatures altes, falta de senyal al monitor... L’únic requisit és que els usuaris facilitin a PcComponentes un certificat de la seva empresa en el qual acrediti que aquesta persona teletreballa a causa de les esmentades mesures de prevenció.

Teletreball

Notícies relacionades

Segons dades de l’INE, fins fa una setmana només el 3% d’espanyols feia teletreball. Aquesta estadística canviarà de manera accelerada. S’estima que més del 50% de les empreses de la Comunitat de Madrid adoptin mesures de teletreball durant aquesta crisi sanitària. 

A Catalunya, la proporció d’ocupats que treballen, almenys ocasionalment, des de la seva llar continua en ascens i assoleix el 9,3%, la tercera proporció més alta a nivell autonòmic. Això equival a unes 320.000 persones, informa Adecco.