automoció

Suïssa cancel·la el Saló de l'Automòbil de Ginebra pel coronavirus

«Lamentem aquesta situació, però la salut de tots els participants i dels expositors és la nostra prioritat», assenyala l'organització en un comunicat

El congrés assegura que reemborsarà el preu de les entrades venudes per al Saló

salon automovil / periodico

2
Es llegeix en minuts
Mar Sellés Ramoneda

La 90a edició del Saló de l’Automòbil de Ginebra, que havia de donar la benvinguda als mitjans dilluns vinent i al públic en general del 5 al 15 de març del 2020, no se celebrarà, a causa de les mesures preses pel Govern de Suïssa per combatre l’epidèmia.

«Lamentem aquesta situació, però la salut de tots els participants i dels expositors és la nostra prioritat», va assenyalar Maurice Turrettini, president de la junta de Fundació, en un comunicat, explicant que la decisió es va prendre arran de l’ordre federal, anunciada també avui, que prohibeix tots els esdeveniments amb més de mil persones des d’avui fins al 15 de març.

El saló s’havia de celebrar al Pavelló d’Exposicions (Palexpo) de Ginebra, on ja s’havia cancel·lat anteriorment el Saló dels Invents, un altre important esdeveniment anual per a la ciutat a la vora del llac Léman.

El Govern suís havia prohibit aquest divendresels congressos que esperin més de 1.000 visitants com a mesura per combatre la propagació del coronavirus. Això significava la suspensió de facto de la celebració del Saló de l’Automòbil, que havia de començar dilluns que ve, malgrat que encara no s’ha fet la comunicació definitiva.

Ara es procedirà a desmuntar tots els estands que s’havien instal·lat aquests dies. Les conseqüències financeres per a tots els involucrats són significatives i s’avaluaran al llarg de les pròximes setmanes. L’única cosa segura de moment és el reembors de tots els tiquets venuts. L’organització publicarà tots els detalls a la seva web al més aviat possible.

Segons informa ‘Tribune de Genève’, aquesta decisió del comitè organitzador del saló automobilístic té lloc després que el Govern del país adoptés aquest divendres aquesta mesura extraordinària a fi de reduir la propagació d’aquest virus. L’objectiu del Govern federal és frenar l’expansió d’aquesta malaltia, amb efecte immediat i s’aplicarà, fins almenys, el 15 de març. Els cantons seran els responsables d’implementar aquesta prohibició. En cas que l’esdeveniment previst, tant públic com privat, tingui menys de 1.000 persones, els organitzadors i les autoritats seran els responsables de determinar la conveniència de seguir endavant o no amb l’acte.

Entre les marques automobilístiques que tenien confirmada la seva assistència hi havia Kia, BMW, Fiat, Honda, Mercedes-Benz, Seat, Toyota, Audi, Skoda, Hyundai, Rolls-Royce, DS Automobiles, Fiat, Alfa Romeo, Mazda, Renault i Volkswagen. Aquest dijous, Toyota España ja va comunicar la seva decisió de no assistir a l’edició d’aquest any del saló, en línia amb la recomanació de la seva matriu europea, amb seu a Brussel·les, amb motiu del brot de coronavirus.

Mesures per evitar el contagi

Notícies relacionades

El centre de convencions de Ginebra, a més, ha implementat mesures per evitar el contagi com augmentar el programa de neteja i desinfecció en els punts on circuli més gent, campanyes ‘online’ de prevenció, formació extra per a tot el personal del congrés i augment dels senyals que cobriran els passadissos.

Des de l’Associació de Salons Internacionals de l’Automòbil (OICA, per les seves sigles en anglès) tenien previst fer la seva reunió anual a Ginebra i fa uns minuts han comunicat a tots els seus socis la cancel·lació d’aquesta.