Marc Puig serà el nou president de l'Institut de l'Empresa Familiar

El màxim directiu del grup Puig rellevarà Francisco J. Riberas després de l'assemblea de l'organització al maig

zentauroepp43564581 marc puig cercle sitges180531203713

zentauroepp43564581 marc puig cercle sitges180531203713

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Marc Puig serà el nou president de l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF). La junta directiva del ‘lobby’ empresarial ha optat pel màxim directiu del grup català Puig per rellevar Francisco J. Riberas, que esgota el mandat. El canvi, que es produeix a proposta de Riberas, es durà a terme en l’assemblea de l’organització a Madrid, el pròxim 12 de maig.    

President executiu de Puig, en cas de ser ratificat per l’assemblea, el nou president ocuparà el càrrec durant dos anys, com preveuen els estatuts de l’organització. Puig serà el catorzè president de l’IEF.

Marc Puig va néixer a Barcelona i va estudiar Enginyeria a la Universitat Politècnica de Catalunya (1986). El 1990 va obtenir un MBA per la Universitat de Harvard amb una beca concedida per La Caixa. El 1991 es va incorporar a Antonio Puig S.A. com a director de R&D and New Product Development, càrrec que va ocupar durant 5 anys.

El 1996 va ser nomenat president de Puig als EUA, companyia de distribució i màrqueting dels productes de perfumeria de Carolina Herrera, Nina Ricci i Paco Rabanne a l’Amèrica del Nord. Simultàniament, a Nova York, va ser responsable de l’empresa de moda Carolina Herrera Ltd.

El 2001 va tornar a Barcelona per assumir el càrrec de president de la Fashion Division i va supervisar les marques de moda Carolina Herrera, Nina Ricci i Paco Rabanne. Així mateix, va ocupar el càrrec de vicepresident sènior Corporate Development. El 2004 va ser nomenat conseller delegat de Puig i, el 2007, president del consell d’administració de Puig. Continua ocupant els dos càrrecs fins ara. 

El 2009 va entrar a formar part de la junta directiva de l’Institut de l’Empresa Familiar, del qual és vicepresident des del 2014. Així mateix, també és membre de la junta directiva en altres institucions de prestigi, com el Cercle d’Economia, del qual, a més, és vicepresident.

El 2015 va ser guardonat amb el Kellogg’s Family Business Leadership Award.

Notícies relacionades

Marc Puig és membre de la Harvard Business School European Advisory Board i de l’IESE International Advisory Board. Ha sigut premiat amb el Hall of Fame 2017 per la Fragrance Foundation d’Amèrica.

Puig, empresa familiar de moda i fragàncies amb seu a Barcelona, està dirigida en l’actualitat per la tercera generació de la família, de la qual Marc Puig és un dels representants. 

Temes:

Empreses