Treballadora afectada

L'últim acomiadament per encadenar baixes mèdiques

Una treballadora de l'empresa Kostal Eléctrica és acomiadada un dia abans que el Govern derogui l'article 52.D

despidos-bajas-medicas-1

despidos-bajas-medicas-1 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Un dia abans que el Govern aprovés la derogació de l’acomiadament per baixes mèdiques intermitents, l’empresa Kostal Eléctrica S.A. comunicava a Rosa (nom fictici per preservar el seu anonimat) el seu cessament com a empleada. La companyia amb fàbrica a Sentmenat i especialitzada en la producció de materials electrònics per al sector de l’automoció va invocar, amb data el 17 de febrer, l’article 52.D que un dia després el Consell de Ministres suprimiria. Aquest mecanisme permet a la companyia efectuar un acomiadament objectiu, cosa que implica la indemnització mínima contemplada per llei, de 20 dies per any treballat. 

Notícies relacionades

Rosa, de 45 anys d’edat, en portava 21 en aquesta empresa i va ser cessada per absentar-se durant més del 20% de jornades hàbils en els dos últims mesos, a causa d’una baixa per malaltia. «Aquesta companyia ha adoptat la decisió de procedir a l’amortització del seu contracte de treball a l’empara del disposat a l’article 52.D», afirma la carta remesa per la companyia a la qual va tenir accés EL PERIÓDICO. 

La federació d’indústria de CCOO del Vallès Occidental ha assumit el cas i el gabinet jurídic del sindicat està preparant la demanda judicial per aconseguir que l’empresa readmeti la treballadora afectada. «Anem a per [l’acomiadament] nul», ha declarat el secretari general de la federació, Josep Rueda.