el que queda de Mobile

Torra reunirà dilluns els agents vinculats al Mobile per veure què es pot «salvar»

Puigneró no descarta fer un acte que substitueixi el 4YFN a l'espai que ja estava reservat

zentauroepp52274034 torra y hoffmann200213113903

zentauroepp52274034 torra y hoffmann200213113903 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

El president de la Generalitat, Quim Torra, reunirà dilluns els agents vinculats al Mobile World Congress per analitzar la situació després de la cancel·lació i veure què es pot «salvar». Així ho ha explicat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, en declaracions a Catalunya Ràdio, que ha afirmat que la trobada se celebrarà al Palau de la Generalitat i comptarà amb «tots els agents socials i econòmics del país» relacionats amb el congrés. A més, ha assenyalat que hi havia molts actes organitzats entorn del certamen, a part dels quatre dies destinats al congrés, i que s’havia de veure si es podia mantenir. Tampoc ha descartat fer un esdeveniment que substitueixi el 4YFN a l’espai que la Fira de Barcelona ja tenia reservat.

El conseller ha destacat que la trobada de dilluns, a la qual també assistirà l’alcaldessa de Barcelona, té com a finalitat «veure quins són els següents passos a fer sobre el futur del Mobile». En aquest sentit, ha explicat que ja hi havia esdeveniments vinculats al certamen que, malgrat la cancel·lació pel coronavirus, es podrien mantenir, tot i que no tinguin el mateix format. És el cas de 4YFN, que se celebrava paral·lelament al Mobile. De fet, Barcelona Tech City va reclamar dijous passat un congrés alternatiu, i el conseller no ho ha descartat. 

Notícies relacionades

També ha confirmat que es mantenen els actes organitzats en quinze ciutats catalanes en el marc de la Mobile Week, i ha afegit que s’està pensant com fer la presentació del corredor 5G entre les estacions d’Espanya i la Fira de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que havia de celebrar-se diumenge 23. A més, Puigneró ha assegurat que ja s’estava parlant amb els organitzadors de la GSMA per ampliar el contracte després del 2023.