Energia

Red Eléctrica recorrerà davant l'Audiència Nacional les retallades de la CNMC

L'empresa ha acordat impugnar la rebaixa de retribució del transport elèctric i la de valors unitaris

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes setmanes després de la polèmica sortida del seu president, Jordi Sevilla, Red Eléctrica ha decidit recórrer davant l’Audiència Nacional  les retallades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) sobre les seves activitats de transport i operació del sistema elèctric per al període 2020-2025.

Encara amb la presidència vacant i després d’estudiar els informes pertinents, el Consell de l’empresa semipública –està participada per la Sepi en un 20%– va decidir ahir presentar un recurs contenciós administratiu contra les circulars relatives a la retribució pel transport i el manteniment de la xarxa elèctrica, segons van informar fonts a Efe i ha pogut confirmar EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

La CNMC va proposar una retallada a la retribució del transport elèctric del 8,2%, que va ser mal acollit pel llavors president de l’empresa semipública i, tot i que finalment la retallada es va rebaixar al 7,2%, Sevilla va continuar sense estar d’acord amb la valoració de l’organisme. En el cas dels valors unitaris de referència per a l’operació i manteniment d’aquesta xarxa la reducció mitjana estimada per al període és del 17%. 

El Consell de Red Eléctrica ha decidit interposar aquests escrits abans del 19 de febrer, que és el termini legal establert. No obstant, la mesura no pressuposa que es formalitzi la demanda ni que es dirigeixi contra tot el text de les circulars o contra algun dels seus articles en concret.