conseqüències de la suspensió

El taxi i VTC lamenten les pèrdues milionàries per al seu sector per la cancel·lació del Mobile

Els taxistes deixaran d'ingressar entre un 20% i un 30% mentre que la patronal Unauto calcula que perd uns 12 milions d'euros

zentauroepp47128011 mobile190228094051

zentauroepp47128011 mobile190228094051 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El taxi i els VTC han lamentat les pèrdues milionàries que suposa per al seu sector la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC). Els taxistes han calculat que deixaran d’ingressar entre un 20% i un 30%, segons ha explicat a l’ACN el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez. Álvarez ha apuntat que la cancel·lació no els afecta tant com a altres sectors perquè els taxis tenen «molts problemes de mobilitat per arribar i agafar clients» i tenen el preu regulat. No obstant, ha lamentat la cancel·lació perquè sí que tindrà un impacte global a la ciutat i ha considerat una «llàstima» que se celebrin altres fires a Europa i que aquesta, «sospitosament», no. «Entenem la decisió perquè les empreses deixin de venir, el que és sospitós és que les empreses deixin de venir», ha declarat.

Álvarez va explicar que altres sectors «multipliquen per deu» els seus preus durant els dies del Mobile però que ells tenen el preu regulat. «És com un dia bo d’estiu», ha apuntat.

Per la seva part, el sector VTC deixarà d’ingressar 12 milions d’euros per la suspensió del Mobile, segons ha explicat a l’ACN el president d’Unauto, Josep Maria Goñi. A més, es deixaran de contractar els 1.500 eventuals que s’havien planificat per fer front a l’augment de la demanda d’aquests dies, que Goñi ha apuntat que no és només els dies del congrés sinó que s’allarga fins a 12 dies. D’altra banda, el president de la patronal a Catalunya ha considerat que s’hauria d’haver apostat per buscar una nova data per celebrar l’esdeveniment i no cancel·lar-lo per complet. Davant d’això, ha criticat que les coses «no s’han fet prou bé» i ha lamentat les «pressions polítiques».

Notícies relacionades

«Entre no fer el congrés i fer un mal congrés, hi havia una tercera via que era posposar la celebració uns mesos», ha declarat. Segons Goñi, la gestió ha portat finalment a un «desastre» que se suma a «una disminució del turisme a Barcelona, a una recessió econòmica molt palpable i decisions administratives que costen d’entendre, com la de no voler acollir l’Hermitage». El president de la patronal ha esperat que es pugui «reconduir la situació» perquè ha assegurat que hi ha expositors que els han transmès el seu «malestar» sobre la manera com s’han fet les coses.

«A una empresa que es gasta milions per venir al congrés li pots donar arguments tècnics, econòmics, comercials, empresarials... però les pressions polítiques són difícils d’entendre per a segons quines empreses internacionals i causen efectes contraris als desitjats», ha apuntat.