ELS SINDICATS S'HI OPOSEN

Iqoxe proposa a la plantilla un ERO temporal durant un any

incendio-tarragona-2-web

incendio-tarragona-2-web

1
Es llegeix en minuts

Iqoxe ha proposat a la seva plantilla un expedient de regulació d’ocupació (ERO) durant un any per compensar els costos derivats del recent accident. Segons ha informat CCOO a través d’un comunicat, l’ERO tindria una durada d’un any i afectaria tota la plantilla.

Segons fonts de la direcció d’Iqoxe, «la causa invocada per a la presentació de l’ERTO es deu a la paralització de l’activitat productiva des del 14 de gener del 2020, la necessitat d’emprendre els treballs necessaris a les instal·lacions per a la represa de l’activitat i l’absència d’una data certa que permeti delimitar l’arrencada de l’activitat».

L’empresa ha sol·licitat, com legalment està establert, de l’Autoritat Laboral, el Departament de Treball, Afers Socials i Families de la Generalitat de Catalunya, el reconeixement de la causa, qui haurà de donar resposta a aquesta constatació en un termini de cinc dies. La direcció d’Iqoxe considera que l’ERO temporal garantirà «la continuïtat de l’activitat i el manteniment dels llocs de treball directes i indirectes», tot i que reconeix que «necessita el recolzament i compromís dels treballadors».

Notícies relacionades

Segons el secretari general de CCOO Indústria a Tarragona, José Martín, des de l’organització rebutgen «totalment» la proposta. Martín ha concretat que la intenció d’Iqoxe és presentar l’expedient al·legant una «causa de força major», que segons el seu parer no es dona, però que faria que es presentés directament davant la Generalitat que hauria de decidir si l’accepta, però sense la necessitat de negociació amb els sindicats. Per a CCOO es tracta d’un exemple més de «l’actitud mercantilista» de la companyia.

CCOO no entén que l’empresa plantegi aquest ERO «en un moment en què el volum d’activitat de la planta és màxim». Per poder-la posar en marxa com més aviat millor, el conjunt de la plantilla està ocupada en alguna activitat i hi ha entre 50 i 100 treballadors d’empreses auxiliars treballant a la planta. A més, fa només un mes que el conseller delegat d’Iqoxe va assegurar que es mantindria l’ocupació de la planta.