EL MOBILE, CANCEL·LAT

Firmes que no van al MWC de Barcelona assisteixen a una fira similar a Amsterdam

Les empreses participants en l'ISE eviten comentar els motius de la cancel·lació de la seva presència al Mobile

Un dels expositors de Sony reconeix que els empleats «no entenen» que no vagin al MWC

GRAF9159. AMSTERDAM (HOLANDA), 12/02/2020.- Vista general de la feria ISE 2020 de Ámsterdam, que ha abierto sus puertas este miércoles por segundo día consecutivo con normalidad, pero con recomendaciones y actualizaciones diarias sobre el estado de la amenaza del coronavirus. El evento cuenta con la participación de más de 1.300 expositores, como INTEL, Sony y Cisco, que sí han cancelado su asistencia por el coronavirus al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. EFE/ Imane Rachidi

GRAF9159. AMSTERDAM (HOLANDA), 12/02/2020.- Vista general de la feria ISE 2020 de Ámsterdam, que ha abierto sus puertas este miércoles por segundo día consecutivo con normalidad, pero con recomendaciones y actualizaciones diarias sobre el estado de la amenaza del coronavirus. El evento cuenta con la participación de más de 1.300 expositores, como INTEL, Sony y Cisco, que sí han cancelado su asistencia por el coronavirus al Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. EFE/ Imane Rachidi / Imane Rachidi (EFE)

3
Es llegeix en minuts
Efe / Imane Rachidi

Sony, Cisco i Intel, que han anunciat la seva retirada del Mobile World Congress (MWC) de Barcelona, exhibeixen aquests dies les seves novetats a l’Integrated Systems Europe (ISE) d’Amsterdam, un esdeveniment tecnològic també pendent de possibles contagis pel coronavirus, segons ha pogut comprovar Efe. A aquest fet s’acullen les veus que es pregunten per què Amsterdam sí i Barcelona no.

Sony destaca la normalitat a la fira de la ciutat holandesa tot i que la gent estigui prenent algunes precaucions, i malgrat les cancel·lacions d’empreses asiàtiques. «Hem tingut alguns clients que no han vingut aquest any a la fira de l’ISE, però de manera general hi ha bastanta gent, crec que no s’han perdut gaires clients per aquest tema. És veritat que parlem molt del que està passant, la gent està prenent algunes precaucions, però amb certa normalitat», ha explicat a Efe Maxime Lemoine, de Sony.

Des de l’organització del congrés confirmen que hi ha diverses empreses i clients asiàtics, en especial de la Xina, que han cancel·lat la seva participació, però Lemoine assegura que Sony «amb prou feines ho està notant, tot i que potser al final de la fira es faci un balanç i es noti més».

Sense comentaris sobre Barcelona

No obstant, cap d’aquestes empreses presents a Amsterdam vol fer comentaris sobre la cancel·lació de la seva assistència al MWC de Barcelona perquè, argumenten, és una decisió que ha pres la direcció de les seves companyies.

Un dels expositors de Sony reconeix que els empleats «no entenen la decisió que s’hagi cancel·lat la participació al MWC i que, no obstant, sí que es mantinguin en l’ISE, quan existeix el mateix risc de contagi pel coronavirus que hi hauria al congrés de Barcelona», i assegura que està sent més un «efecte crida» que aquí s’ha aconseguit evitar.

La companyia LG va retirar la seva participació de l’ISE fa una setmana, quan el congrés d’Amsterdam ja ho tenia tot preparat, per la qual cosa «va agafar desprevingudes la resta de les empreses, però segurament haurien seguit els seus passos d’haver-ho fet amb més antelació, perquè al final sembla que es tracta de seguir la decisió de la competència», afegeix la mateixa font.

Altres companyies creuen que aquesta fira d’Amsterdam és una «prova de foc» per decidir sobre la seva participació o no en el MWC i esperen que «el balanç que es faci el 14 de febrer (data final de l’ISE) sigui positiu, tant per absència de contagis com pel nombre de visitants».

Samsung, que havia anunciat que reduiria la seva presència al MWC enviant-hi menys directius, és present a Amsterdam amb total normalitat, i fins i tot ha presentat amb magnificència la primera pantalla 8K del món.

Un total de 50 expositors xinesos i una altra vintena d’altres països asiàtics han cancel·lat la seva assistència a aquesta fira després de fer-ho LG, tot i que l’esdeveniment ha rebut un 6,7% més de preinscripcions aquest any, segons confirma Mike Blackman, director general de l’ISE.

Crida a la prevenció

El centre de convencions Amsterdam RAI està empaperat de cartells on es demana als assistents «protegir-se i protegir els altres», amb recomanacions com ara no donar-se la mà per saludar, evitar contacte pròxim amb la resta, i acudir immediatament als serveis sanitaris presents a l’edifici en cas de presentar símptomes sospitosos.

Notícies relacionades

A més, també es demana «cobrir-se la boca i el nas al tossir» i rentar-se les mans amb freqüència amb dispensadors de desinfecció de mans instal·lats per tot l’edifici. Tot i que no és imprescindible l’ús de màscara, sí que es poden veure alguns assistents que la utilitzen.

La fira ISE 2020 d’Amsterdam, dedicada a la indústria dels sistemes integrats d’imatge i so, està comptant amb la participació de més de 1.300 expositors i aquesta serà la seva última edició a la capital holandesa, perquè a partir del 2021 se celebrarà a Barcelona.