MALGRAT EL CORONAVIRUS

Barcelona acollirà aquest any una trentena de congressos de més de mil delegats

Les dades les ha facilitat Turisme de Barcelona després que l'associació GSMA hagi decidit cancel·lar pel coronavirus l'edició d'aquest any del Mobile World Congress (MWC)

zentauroepp47126316 hospitalet del llobregat 25 02 2019 mobile world congress am190225193852

zentauroepp47126316 hospitalet del llobregat 25 02 2019 mobile world congress am190225193852 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Efe

Barcelona acollirà aquest any més d’una trentena de congressos de més de mil delegats i té més de cent expedients oberts per acollir nous esdeveniments, cosa que la situa com una de les cinc ciutats europees amb més activitat congressual.

Les dades les ha facilitat Turisme de Barcelona després que l’associació GSMA hagi decidit cancel·lar pel coronavirus l’edició d’aquest any del Mobile World Congress (MWC), el saló tecnològic més gran del món, que s’havia de celebrar del 24 al 27 de febrer, amb l’assistència de més de 100.000 visitants i un impacte econòmic pròxim als 500 milions d’euros.

En un comunicat, el president de Turisme de Barcelona, Eduard Torres, ha expressat el seu recolzament a GSMA per aquesta difícil decisió i ha volgut transmetre «un missatge de confiança i optimisme davant d’un futur immediat ple d’èxits» respecte a l’organització d’esdeveniments i congressos importants a la capital catalana.

La importància del MWC

«El MWC és un congrés molt important per les seves dimensions i repercussió en el teixit productiu, però en el balanç global de la ciutat, com a destinació de reunions, tenim un model diversificat d’una gran solidesa que permetrà, una vegada més, superar l’adversitat», ha declarat Torres.

El president de Turisme de Barcelona ha explicat que l’entitat, a través del Barcelona Convention Bureau (BCB), està treballant en 127 candidatures de congressos per als pròxims anys i que només aquest 2019 se celebraran a la capital catalana una trentena d’esdeveniments que atrauran cada un més d’un miler d’assistents.

Alguns d’aquests congressos són el IoT Solutions World Congress, el congrés anual del càncer gastrointestinal o la reunió de la International Society of Blood Transfusion (ISBT), l’associació científica que investiga les transfusions de sang.

Notícies relacionades

A més, Barcelona acollirà a partir de l’any que ve l’Integrated Systems Europe (ISE), el congrés audiovisual més important del món, que atreu més de 80.000 visitants i s’està celebrant aquests dies a Amsterdam.

«Barcelona, juntament amb París i Viena, s’ha mantingut en el top 5 de les ciutats amb més activitat congressual durant 19 anys seguits, ja sigui en nombre de congressos com en nombre de delegats», ha destacat Eduard Torres, que creu que aquestes dades són la prova que Barcelona té «un model sòlid com a destinació de reunions i negocis».