NOVES BAIXES

Onada de baixes per al Mobile: Orange, Deutsche Telekom, Rakuten, Nokia i British Telecom s'afegeixen a la llista

L'operadora de telecomunicacions més gran d'Europa anuncia que no assistirà al certamen de telefonia mòbil

Les principals organitzacions del sector a Europa decidiran aquest dimecres si confirmaran o no la seva presència

zentauroepp52264137 200212154753

zentauroepp52264137 200212154753 / Alberto Estevez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El degoteig de baixes en el Mobile World Congress (MWC) s’està convertint en una onada. Aquest dimecres més gegants empresarials, com Deutsche Telekom, l’operadora europea de telecomunicacions més gran d’Europa, han anunciat que tampoc aniran a l’edició d’aquest any, que s’hauria de celebrar entre el 24 i el 27 de febrer.

Amb aquesta decisió, la firma alemanya se suma a la llista de cancel·lacions de grans empreses que han declinat assistir al certamen de telefonia mòbil més important del món pel temor de la propagació del coronavirus. En un dimecres negre per a la fira, British TelecomRakutenNokiaVolvo Orange han passat a ampliar la llista de baixes. La decisió de la multinacional de les telecomunicacions francesa de fer un pas enrere és especialment significativa, ja que el seu president i director executiu, Stéphane Richard, és també president del consell d’administració de la GSMA, l’organitzadora del MWC.

El mateix comitè de la GSMA es reunirà d’urgència aquest dimecres a les 14.00 hores, avançant una trobada que estava prevista per a aquest divendres, per analitzar la situació de l’esdeveniment i decidir si es cancel·la o si, al contrari, continua endavant. Després de la reunió es preveu que publiquin un comunicat amb la seva decisió. Altres empreses que han anunciat la cancel·lació dels seus actes en el MWC com Deutsche Telekom i NTT Docomo també formen part del comitè organitzador de la fira.

Notícies relacionades

La decisió de Deutsche Telekom pot ocasionar una reacció en cadena de la resta de les principals operadores del Vell Continent. Segons fonts citades per Reuters, aquestes podrien realitzar un comunicat conjunt al llarg de la jornada d’aquest dimecres. Presumiblement, en aquest comunicat les grans teleoperadores europees es pronunciaran sobre la seva presència o no al Mobile d’aquest any.

En les últimes dues setmanes el degoteig de baixes ha sigut constant i suma ja més d’una vintena de cancel·lacions. A més dels esmentats, altres grans noms com EricssonIntelLGSonyAmazonCiscoFacebookAT&TMcAfeeNvidiaUmidigiGigaset Vivo han renunciat a participar en el MWC per aquesta preocupació pel coronavirus. A aquesta llista s’hi suma la de moltes altres companyies més petites i desconegudes que també han optat per no assistir a la fira.