fira referent

Institucions i agents socials criden a la calma pel MWC

El Govern central i el català afirmen que no hi ha motius per a la intranquil·litat

rosas52250653 montero consejo de ministros200211175617

rosas52250653 montero consejo de ministros200211175617 / Juan Carlos Hidalgo

2
Es llegeix en minuts

Calma i confiança. Aquests són els missatges que transmeten les diferents institucions i agents econòmics respecte al MWC. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va destacar ahir que, en el dia d’avui, no hi ha «cap raó de salut pública» per suspendre o ajornar la fira de mòbils.

No va ser l’únic. La portaveu de l’Executiu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va transmetre després del Consell de Ministres un missatge de «confiança». Va demanar que es dimensioni «adequadament la realitat del que passa», a fi de «no impulsar una situació en la qual la desinformació impedeixi fer un adequat diagnòstic i s’acabin provocant danys». I va recordar que l’organització del congrés, GSMA, ha augmentat les mesures de seguretat per prevenir riscos, mentre va elogiar el sistema de salut pública d’Espanya, que és un dels millors del món.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va recordar que no existeix «cap recomanació per part de cap autoritat sanitària» que no se celebrin grans esdeveniments com el MWC. I va dir que l’Executiu català «està preparat» davant del que vingui i «treballant de forma coordinada» amb la resta d’administracions: el Govern central i l’ajuntament.

Al seu torn, la consellera de Salut, Alba Vergés, i el titular d’Acció Exterior, Alfred Bosch, es van reunir amb els representants d’una cinquantena de països del cos consular a Barcelona. Tots dos van defensar que Catalunya està preparada per detectar i tractar el coronavirus i van explicar el protocol d’actuació davant de casos sospitosos, tot i que encara no s’ha produït cap cas a la comunitat.

La patronal Pimec va alertar de les conseqüències que pot tenir per a les pimes les cancel·lacions d’empreses tecnològiques que està registrant el MWC i va donar el seu recolzament a l’organització per la importància econòmica i empresarial de l’esdeveniment. Al seu torn, va demanar «tranquil·litat i sensatesa» a les empreses i als ciutadans davant del coronavirus.

Notícies relacionades

Igualment i en una línia similar, CCOO va fer una crida a la calma i la responsabilitat de totes les parts davant de la decisió de diverses empreses tecnològiques de no acudir al MWC. 

El sindicat va alertar de l’impacte d’aquestes cancel·lacions sobre l’ocupació i l’economia de Barcelona, així com a la «situació d’alarma social i inseguretat» que generen en la ciutadania. «Demanem rigor i que se segueixin les recomanacions de les autoritats internacionals», va afirmar la central.