sector financer

CaixaBank preveu tipus d'interès plans fins a «mitjans del 2021»

El grup, que descarta cobrar pels dipòsits als particulars, trampeja la situació amb el seu negoci d'assegurances i fons

Gual reclama al nou Govern de coalició polítiques que «generin confiança i la creació d'ocupació»

zentauroepp52059382 caixabank200131104916

zentauroepp52059382 caixabank200131104916 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala

CaixaBank preveu que els tipus d’interès es mantindran plans almenys fins a mitjans del 2021. El president de l’entitat, Jordi Gual, ha destacat que el grup treballa amb aquesta hipòtesi i que compta amb un potent negoci d’assegurances  o fons de pensions i inversió que «permeten navegar en aquest horitzó». 

El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, ha recordat que només es cobren els dipòsits als grans clients i que no pensen fer-ho als particulars. En tot cas, ha admès que la situació dels tipus d’interès es va notar l’any passat en el marge d’interessos, amb una caiguda del 0,9%.

«El negoci ho suporta, però el món dels interessos a la baixa es converteix en un vent en contra o de cara que fa que el marge no vagi tan bé com reflecteix l’evolució del negoci», ha explicat Gortázar. Aquesta tendència es mantindrà el 2020, ha explicat.

«No ens queda cap altre remei»

«No ens queda cap altre remei que gestionar aquesta situació de tipus especialment baixos adaptant l’estructura i els costos a la nova situació i com si anessin a mantenir-se de manera indefinida tot i que és d’esperar que, tard o d’hora, tornaran a pujar», ha dit Gual.

Al seu torn, el president de CaixaBank ha reclamat al nou Govern que promogui «polítiques que generin confiança i la creació d’ocupació».

Gual, que ha volgut entrar en detalls, ha considerat positiu comptar amb un Executiu i ha previst que hi haurà acords parlamentaris que permetran desenvolupar l’agenda econòmica i política. L’entitat estima que l’economia espanyola creixerà aquest any l’1,5%, davant l’1,9% de l’exercici passat.

Al seu torn, ha destacat la necessitat de seguir amb la reducció del dèficit i el deute públics. El president de CaixaBank ha recordat que la polìtica desenvolupada pel Banc Central Europeu (BCE) «han tingut efectes beneficiosos a nivell macroeconòmic», però alhora compta ja amb escassa capacitat d’estímul i «pot tenir efectes contraproduents». És per això que fan falta, ha dit, «polítiques estructurals i de reforma». 

Seu social

Notícies relacionades

A preguntes dels periodistes, Gual ha sigut taxatiu sobre possibles integracions: «Les distraccions de fusions no ens interessen», ha sentenciat. Segons el seu parer, CaixaBank compta amb el tamany, diversificació de negocis i presència territorial que li permeten «competir en el canviant negoci bancari», tal com contempla el seu pla estratègic.

Sobre la possible tornada a Barcelona de la seu social, ubicada actualment a València, el president de CaixaBank, com en altres ocasions, ha recordat que el consell d’administració va prendre una decisió «sense posar un termini o condicions».