El Mobile World Congress assegura que segueix endavant malgrat l'amenaça del coronavirus

L'esdeveniment tecnològic, que se celebra del 24 al 27 de febrer, proporcionarà assistència mèdica addicional al recinte

Salut està en «contacte permanent» amb l'organització i adverteix que la situació «pot canviar» en qualsevol moment

mobile

mobile

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Mobile World Congress ha assegurat que es durà a terme segons el planejat, del 24 al 27 de febrer Barcelona, malgrat l’amenaça internacional del coronavirus, que ja ha matat més d’un centenar persones a la Xina.

«El pròxim esdeveniment del Mobile World Congress Barcelona es durà a terme segons el planejat», ha afirmat la companyia GSMA, organitzadora de l’esdeveniment que congrega a la capital catalana més de 100.000 visitants, en un comunicat emès en resposta a una consulta de l’agència Reuters. [Segueixi tota l’actualitat sobre el coronavirus | Últimes notícies en directe]

Notícies relacionades

GSMA assegura que estan analitzant i avaluant l’impacte potencial del brot del coronavirus. Així, el gran esdeveniment tecnològic s’adhereix a les recomanacions de seguretat de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i els governs, i proporcionarà assistència mèdica amb personal addicional on se celebra el congrés de telefonia mòbil, als recintes de Montjuïc i Gran Via de la Fira de Barcelona. 

Fonts de la Conselleria de Salut de Catalunya expliquen a EL PERIÓDICO que la situació «canvia cada dia» i el Mobile World Congress té «un equip mèdic propi des de sempre». «El que està fent el Mobile és reforçar la seguretat. Nosaltres estem coordinats amb ells. Hi ha un equip en el qual hi ha el Sistema d’Emergències Médiques (SEM), els Mossos d’Esquadra i al qual ara ens incorporem nosaltres com a Vigilància Epidemiològica», detallen aquestes fonts. Les mateixes fonts asseguren que, «si ha de prendre’s alguna decisió, la prendran els organitzadors del Mobile». «Nosaltres estem en contacte permanent  amb ells, seguim les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i som conscients que la situació pot canviar en qualsevol moment», conclouen.