Investigació científica

Així es reprodueix el coronavirus | VÍDEO

Científics australians parteixen de la mostra d'un pacient infectat per explicar el seu moviment

coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Científics australians van anunciar aquest dimecres que han aconseguit, per primera vegada fora de la Xina, reproduir el virus de l’anomenada pneumònia de Wuhan, cosa que suposa un «avenç significatiu» per trobar una vacuna. [Segueix les últimes notícies sobre el coronavirus de la Xina en directe.]

Els investigadors del Centre Peter Doherty, a Melbourne, van partir de la mostra d’un pacient infectat per recrear el virus, apunten en un comunicat.

«La Xina va compartir la seqüència del genoma d’aquest nou coronavirus, que és útil per al diagnòstic. No obstant, tenir el virus real significa que ara tenim la capacitat de validar i verificar tots els mètodes de prova i comparar les seves sensibilitats i especificitats. És un gran avenç per al diagnòstic», apunta Julian Druce, director del Laboratori d’Identificació de Virus. ¿Què és el coronavirus de la Xina? Símptomes, contagi i prevenció.]

La Comissió Nacional de Sanitat xinesa ha elevat avui a 132 els morts pel nou coronavirus causant de la pneumònia de Wuhan i a 5.974 els casos confirmats a escala nacional, mentre els contagis a l’estranger també continuen en augment.

Segons el subdirector de l’Institut Doherty, Mike Catton, la rèplica permetrà als científics crear anticossos i una possible vacuna contra el virus.

Notícies relacionades

Els científics australians també asseguren que, a través de la reproducció, es podrà detectar contagis en pacients que encara no hagin desenvolupat els símptomes.

Els símptomes del nou coronavirus, denominat 2019-nCoV provisionalment per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), són en molts casos semblants als d’un refredat, però poden venir acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per respirar).

Temes:

Coronavirus