dades de l'ine

El PIB puja el 0,4% el tercer trimestre

En termes interanuals, l'economia espanyola creix una dècima menys del previst

ba4a6032

ba4a6032 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’economia espanyola va créixer un 0,4% el tercer trimestre, el mateix que el trimestre precedent, amb la qual cosa continua avançant al seu menor ritme en tres anys, segons ha confirmat la Comptabilitat Nacional publicada aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En termes interanuals, el PIB va créixer un 1,9% el tercer trimestre, una dècima menys que el segon trimestre i també de l’avançat per Estadística, que havia estimat un creixement del 2%. La demanda nacional va contribuir amb 1,8 punts al creixement, sis dècimes més que el segon trimestre, mentre que la demanda externa va aportar 0,1 punts, set dècimes menys.

Entre el juliol i el setembre, van millorar tant el consum com la inversió, en tant que va empitjorar el comportament de les exportacions. En concret, la despesa en consum final es va incrementar un 0,8%, sis dècimes més que el segon trimestre, amb un avenç del 0,8% en el cas del consum de les llars, davant el creixement del 0,1% que va experimentar aquest indicador el segon trimestre.

La despesa pública també es va accelerar en el tercer trimestre després d’augmentar un 0,6%, dues dècimes més que el segon trimestre, mentre que la despesa en consum de les institucions sense finalitats de lucre va créixer un 1,6%, xifra quatre dècimes superior a la del trimestre anterior.

Per la seva part, la formació bruta de capital fix (inversió) es va incrementar un 1,7% el tercer trimestre, davant el retrocés del 0,2% experimentat el segon trimestre.

Notícies relacionades

En valors interanuals, el PIB ha desaccelerat una dècima el seu creixement, fins a l’1,9%, una dècima menys del que havia anticipat l’INE a finals d’octubre.

L’ocupació, mesurada en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, va desaccelerar set dècimes el seu creixement interanual, fins a l’1,8%, cosa que suposa la creació en un any de 332.000 llocs de treball equivalents a temps complet.