Frau empresarial

Treball suma 273.000 treballadors temporals en frau regulats en 15 mesos

La ministra en funcions, Magdalena Valerio, presenta l'últim balanç del Pla Director per una Feina Digna, després de 15 mesos de vigència

valerio

valerio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, ha anunciat aquest dimecres que el nombre de contractes temporals transformats en indefinits gràcies al Pla Director per un Treball Digno ha ascendit a 273.000 des que es va posar en marxa, l’estiu del 2018. Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció en l’acte pel desè aniversari de l’Escola d’Inspecció de Treball i Seguretat Social, on a més ha ressaltat que més de 65.000 contractes a temps parcial han registrat increments de jornada.

Notícies relacionades

Valerio ha remarcat que des que es va aprovar fa 15 mesos s’han multiplicat per dos tant les conversions de contractes temporals en indefinits com els increments de jornada en contractes a temps parcial. D’altra banda, la titular del Ministeri ha assenyalat que des que es van posar en marxa aquest any els dos plans de xoc inclosos en el Pla s’han transformat 59.359 contractes temporals en indefinits. En concret, aquesta xifra suposa el 66,5% dels treballadors afectats pels plans de xoc i un increment del 12,5% del nombre de contractes transformats en relació amb la primera fase del pla de xoc del 2018.

També s’ha procedit a incrementar la jornada de 22.355 contractes a temps parcial, un 15% dels treballadors afectats pel pla de xoc. Segons Valerio, els increments de jornada en contractes a temps parcial obtinguts fins ara amb el pla de xoc del 2019 tripliquen els de la primera fase del pla de xoc del 2018.