SEGONS EL FÒRUM ECONÒMIC MUNDIAL

Les dones trigaran 257 anys a tenir les mateixes oportunitats econòmiques que els homes

Islàndia encapçala el rànquing de països més igualitaris del món, seguida de Noruega, Suècia, Finlàndia i Nicaragua

dia-de-la-mujer

dia-de-la-mujer

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les dones trigaran 257 anys a disfrutar de les mateixes oportunitats econòmiques que els homes si la bretxa de gènere continua tancant-se al seu lent ritme actual, segons el Fòrum Econòmic Mundial (FEM).

L’organització, que acull líders de països i caps corporatius a Davos (Suïssa) ha publicat el seu Informe Anual de Bretxa Global de Gènere dimarts, i ha mesurat la disparitat general a l’observar l’economia, l’educació, la salut i el poder polític.

«L’informe d’aquest any destaca la creixent urgència per a l’acció», afirma el fundador de WEF Klaus Schwab, que adverteix que el creixement econòmic i el desenvolupament general no passaran sense dones.

«Economies més justes i inclusives» 

«En les albors de la dècada del 2020, la construcció d’economies més justes i inclusives ha de ser l’objectiu dels líders mundials, nacionals i de la indústria», afegeix.

La bretxa general de gènere es va tancar en 1 punt percentual a 31% aquest any, ja que el progrés en la representació política de les dones va superar els contratemps en el camp econòmic.

Notícies relacionades

Si bé les dones estan en el camí de disfrutar de les mateixes oportunitats educatives que els homes d’aquí a 12 anys, la igualtat política trigarà 95 anys més i la paritat econòmica encara està a més de dos segles i mig si la situació millora al ritme actual.

Islàndia encapçala el rànquing

En el rànquing de països, Islàndia defensa el seu Islàndiaprimer lloc com el país més igualitari del món aquest any, seguit de Noruega, Suècia, Finlàndia i Nicaragua. Nova Zelanda, Irlanda, Espanya, Rwanda i Alemanya també estan entre els 10 primers.

Temes:

Salaris Igualtat