valoracions

Sánchez Llibre: «Ni empreses ni ciutadans» poden suportar més pressió fiscal Catalunya

El president de Foment aplaudeix que es facin passos per a uns comptes, perquè «no es pot estar un any més sense Pressupost»

zentauroepp51400439 sanchez llibre191216125809

zentauroepp51400439 sanchez llibre191216125809 / Jordi Bataller

1
Es llegeix en minuts

«Ni les empreses ni els ciutadans» poden suportar més pressió fiscal a Catalunya. Aquesta és l’advertència que ha llançat el president de Foment del TreballJosep Sánchez Llibre, durant la trobada per fer balanç de l’exercici.

El màxim dirigent de la patronal catalana ha valorat que hi hagi passos cap a uns comptes a Catalunya, perquè «no es pot estar un any més sense Pressupostos». Per això tot l’esforç per acabar amb aquesta anomalia li sembla positiu. Una altra cosa és el contingut, que ja es valorarà, ha explicat. En tot cas ha recordat la importància de mantenir un marc fiscal competitiu.

Al seu torn, ha assegurat que els empresaris «no volen ser floreros ni convidats de pedra», en relació amb la proposta de pujar el salari mínim a 1.000 euros que haurien acordat el PSOE i Unides Podem. Sánchez Llibre ha reivindicat el paper tant de la patronal com d’UGT i CCOO per a aquest tipus de mesures que s’haurien de traslladar «al diàleg social», ha dit.

El president de Foment ha valorat el primer any de la nova directiva de l’entitat, que va prendre possessió el 5 de novembre del 2018. Ha assegurat que en aquest període Foment ha sumat unes 60.000 empreses més a través de l’afiliació de diferents gremis i associacions. Ha destacat la incorporació de més d’un centenar d’empreses individuals. 

Notícies relacionades

També ha destacat la importància d’haver firmat la pau amb Pimec després de 12 anys de pugna judicial per la representativitat. Tot això malgrat que ha parlat d’un pes del 55% per a Foment i del 45% per a Pimec, quan els segons asseguren que l’acord és al 50%. Una altra fita, segons el seu parer, ha sigut la reincorporació de la patronal vallesana Cecot.

Sánchez Llibre no ha volgut valorar la creació de la nova patronal AnemxFeina promoguda perl’Assemblea Nacional Catalana  (ANC). «Quan el sol surt, surt per a tot el món», ha dit fent broma. En tot cas, ha recordat que Foment «mai es posiciona contra cap altra patronal i quan parla de la competència només en parla bé».

Temes:

Catalunya