PER UNS 350 MILIONS

El Corte Inglés ven la divisió d'informàtica a la firma francesa Gfi

Iecisa aportarà al grup resultant la seva presència al mercat espanyol i portuguès, i a Llatinoamèrica

2

2

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Corte Inglés i el Grup Gfi han arribat a un acord pel qual aquest últim adquirirà el 100% de les accions d’Informàtica El Corte Inglés (Iecisa). L’operació ha sigut valorada en uns 350 milions d’euros, quantitat no confirmada oficialment per les parts. La filial tecnològica espanyola, orientada a la consultoria en els últims anys, podrà iniciar una nova etapa de creixement de la mà d’un gran grup especialitzat i amb àmplia presència internacional.

Gfi ha valorat l’especialització d’Iecisa, així com la seva forta posició al mercat espanyol i portuguès i a l’Amèrica Llatina. La transacció permetrà a les dues empreses generar sinergies, accedir a nous mercats i enriquir les seves respectives ofertes de consultoria i serveis. Aquesta combinació propiciarà la creació d’un nou líder tecnològic europeu que comptarà amb un fort potencial de creixement.

El grup tecnològic resultant de l’acord comptarà amb una plantilla de més de 23.000 persones i una xifra de negoci de més de 2.300 milions d’euros. Així mateix, continuarà prestant serveis al Grup El Corte Inglés dins del marc de la transformació digital que porta a terme l’empresa de distribució espanyola. El Corte Inglés destinarà, principalment, l’import de l’operació a reduir deute, que al tancament del primer semestre se situava entorn dels 3.100 milions d’euros.

La transacció està subjecta a l’aprovació de les autoritats competents. Informàtica El Corte Inglés va ser fundada el 1988 i a l’últim exercici econòmic (tancat a 28 de febrer del 2019) va aconseguir una xifra de negocis de 703 milions d’euros, el 4,7% menys que l’any anterior. Iecisa està especialitzada en consultoria tecnològica amb projectes d’alt valor afegit, sobretot en l’àrea de transformació digital. 

El Corte Inglés va assolir unes vendes de 7.613 milions d’euros en el primer semestre del seu exercici fiscal 2019, comprès entre l’1 de març i el 31 d’agost, cosa que va suposar un increment de l’1,3% (l’1,7% a superfície comparable) respecte d’un any abans, mentre que va elevar el 14% el seu resultat brut d’explotació (ebitda), fins a 386 milions d’euros.

Notícies relacionades

El Grup El Corte Inglés, líder europeu de grans magatzems i referent de la distribució espanyola, fa gairebé 80 anys que està en una posició privilegiada al sector de distribució espanyol. Fruit dels canvis viscuts pel sector de la distribució en els últims anys, tant en formats comercials com per la irrupció del comerç electrònic, El Corte Inglés ha afrontat una estratègia centrada en la diversificació, que l’ha portat a tenir una sòlida posició al sector de viatges i assegurances, per exemple. Però, paral·lelament, afronta un elevat endeutament que ha de ser reduït amb la idea de millorar la posició del grup de cara a una futura sortida a borsa, operació que sempre ha estat entre les possibilitats de futur del grup espanyol de distribució com una via per afrontar una nova etapa de la firma. Entre les desinversions figura la venda d’immobles, ja que el patrimoni immobiliari està valorat en uns 17.000 milions d’euros. 

El Grup Gfi, present en més de 22 països, és un proveïdor líder de serveis IT de valor afegit i ‘software’. Gfi ocupa una posició estratègica entre les firmes globals i les entitats de nínxol. El Grupo Gfi utilitza el seu perfil multiespecialista per oferir als seus clients una combinació única de proximitat, organització sectorial i solucions industrials de qualitat. Amb aproximadament 20.000 empleats, el Grupo Gfi va generar una xifra de negocis de 1.395 milions d’euros el 2018.