Control horari

Ni pausa per menjar, ni per al cigarret: així es registra la jornada en el Deutsche Bank

La denúncia que va arribar fins a la justícia europea, que va validar el control horari obligatori, parteix d'un treballador d'aquesta entitat bancària

fumar

fumar

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La direcció del Deutsche Bank a Espanya i els sindicats han firmat aquest dimecres com els treballadors de l’entitat registraran el seu temps de jornada. Així ho ha fet públic CCOO en un comunicat, donant a conèixer un acord que posa punt final a un conflicte que va escalar fins a la justícia europea. Doncs va ser la denúncia d’un treballador de l’esmentada entitat bancària, portada judicialment per CCOO i a la qual es van afegir altres sindicats, sobre la qual es va acabar pronunciant el Tribunal de Justícia Europea (TJUE). El tribunal va avalar la necessitat de tenir en les empreses un control detallat de les hores realitzades pels seus empleats.

Notícies relacionades

Els treballadors de Deutsche Bank faran a partir d’ara el registre de jornada mitjançant un dispositiu multiplataforma, al qual podran accedir mitjançant l’ordinador o el telèfon mòbil. La companyia i les centrals han acordat un registre de jornada en el qual no computen com a temps de treball efectiu qüestions com la pausa per menjar o la del cigarret. Sí que ho fan els descansos obligatoris en el cas dels empleats amb jornades superiors en un dia a sis hores. En aquest sentit, les condicions del pacte difereixen de les assolides en altres empreses, com el BBVA, on sí que computa la pausa del cigarret com a temps de treball. I segueixen la línia d’altres, com El Corte Inglés, que també el descompta.

Els sindicats han pactat amb l’empresa el també conegut com a dret a la’desconnexió digital’.Això es tradueix en el fet que l’empresa té l’obligació de limitar les reunions i les comunicacions de qualsevol tipus entre les set de la tarda i les vuit del matí de l’endemà, a més dels caps de setmana, dies festius i vigílies de dia festiu.