El BBVA apunta al seu excap de Seguretat i de Riscos en els seus contractes amb Villarejo

El representant legal de l'entitat imputada en el 'cas Villarejo' respon a totes les preguntes d'Anticorrupció

bbva

bbva / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El director dels Serveis Jurídics del BBVA Espanya, Adolfo Fraguas, va declarar aquest dijous per segon dia davant del jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón en relació amb els contractes firmats per l’entitat amb l’empresa de seguretat de l’excomissari José Manuel Villarejo almenys des del 2004, quan Sacyr va intentar aconseguir el control de l’entitat. 

Notícies relacionades

Fonts jurídiques han assenyalat a aquest diari que en la seva condició de persona jurídica imputada pels delictes de suborn, revelació de secrets i corrupció entre particularssuborn, revelació de secrets i corrupció entre particulars, el seu representant legal ha apuntat cap als que eren cap de Seguretat i director de Riscos de l’entitat, respectivament, Julio Corrochano, la firma del qual figura en els contractes firmats amb l’expolicia, i Antonio Béjar, que es va lliurar d’haver d’abonar mig milió després d’accedir a col·laborar amb la investigació. El superior del primer va ser Ángel Cano, conseller delegat del banc entre el 2009 i el 2015.

Fraguas, com va fer el primer dia, ha contestat a totes les preguntes que li van formular tant els fiscals Anticorrupció adscrits al cas,Ignacio Stampa i Miguel Serrano, com el magistrat. Encara haurà de tornar un altre dia a concloure la declaració.