APOSTA MEDIAMBIENTAL

Inditex preveu eliminar els plàstics d'un sol ús el 2023

Pablo Isla, president de la multinacional gallega, destaca els avenços en sostenibilitat del nou model de botiga en un fòrum econòmic celebrat a Pequín

isla

isla / GARICK BAY

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El president d’InditexPablo Isla, va anunciar aquest dijous que el 2023 tots els residus de les instal·lacions del grup a escala mundial seran recollits i classificats per ser reutilitzats o reciclats i, aquell mateix any, Inditex haurà eliminat el 100% dels plàstics d’un sol ús per als clients.

Durant el New Economy Forum que Bloomberg organitza a Pequín (Xina), Isla ha defensatl’aposta mediambiental de les empreses com a inexcusable i ha dibuixat les línies mestres dels avenços de la multinacional espanyola. En aquest sentit, Isla va destacar l’aportació que la botiga ecoeficient d’Inditex ha suposat per al sector de la distribució minorista, a l’aconseguir reduir un 20% d’emissions i estalviar fins a un 50% d’aigua, gràcies a ls anys d’investigació interna dels equips responsables d’enginyeria i arquitectura. La Xina ha sigut el primer país del món en incorporar aquest compromís, que ja és present en totes les botigues d’Inditex des del 2018. Al present exercici ho seran el 100% de les botigues de Zara al món, mentre que la resta de botigues compliran aquesta màxima garantia de sostenibilitat l’any que ve.

Notícies relacionades

El president d’Inditex va destacar l’avenç cap al’economia circular que la companyia ha posat en marxa, ja que el 2020 totes les botigues tindran contenidors de recollida de peces utilitzades. Isla ha apuntat, a més, que «abans del 2025, el 80% de l’energia consumida en les nostres seus, centres logístics i botigues serà renovable» i ha remarcat que «l’ús de fonts renovables en les nostres instal·lacions s’ha multiplicat gairebé per 20 des del 2014».

Respecte als materials tèxtils, Isla va assegurar que abans del 2025, el 100% del cotó, el lli i el polièster que utilitzin les vuit marques del grup serà orgànic, sostenible o reciclat. El mercat reclama productes ecològics i, com a mostra, Isla va explicar que el volum de peces sota l’etiqueta de màxima sostenibilitat Join Life va arribar als 136 milions d’unitats en el primer semestre, tantes com les que s’havien venut en els 12 mesos de l’exercici anterior.