Empreses

La CEOE reclama un Govern estable que treballi des de la moderació

Garamendi diu que les «actituds ideològiques, que poden ser comprensibles, a la pràctica no són positives»

zentauroepp50312959 madrid  09 10 2019  economia  el presidente de la ceoe anton191009104344

zentauroepp50312959 madrid 09 10 2019 economia el presidente de la ceoe anton191009104344 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

La Confederació Espanyola d’Organitzacions empresarials (CEOE) ha demanat aquest dimecres al futur Govern que garanteixi l’estabilitat política i la moderació, sempre dins de la Constitució. Després de la junta directiva de la patronal, en la qual va intervenir la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, va reclamar «sense entrar en sigles» que es formi «un govern estable que treballi des de la moderació».

El president de la patronal va qualificar –i hi va insistir– que el pacte entre el PSOE i Unides Podem és un «preacord» perquè «encara no hi ha un Govern i queda per definir que altres partits puguin donar suport a aquesta investidura», va dir. «Ara com ara no tenim cap mesura, veurem on acaben els pactes, on arriben i quins són els acords i els recolzaments parlamentaris», va dir Garamendi.

Notícies relacionades

No obstant, al ser preguntat per si hi havia inquietud entre els empresaris, Garamendi va assegurar que «la inestabilitat provoca inquietud i si s’apliquen fórmules que no estan d’acord amb el rigor pressupostari o amb l’ortodòxia econòmica ens preocupa». «Està clar que fórmules ideològiques, que no pràctiques, poden no ser les més adequades per a l’economia, les empreses i l’ocupació», va afegir.

I per ser més clar, davant d’una possible pujada d’impostos, Garamendi va advertir que «seria un autèntic error en un moment de desacceleració pensar que tot ve pels ingressos i no per l’eficiència més gran o per la gestió de l’estat» i va insistir de nou que «actituds ideològiques que poden ser comprensibles, a la pràctica no són positives o poden ser negatives».

Temes:

CEOE Empreses