expansió

Alibaba confirma que cotitzarà a la borsa de Hong Kong

El preu de venda minorista dels títols no serà superior a 21,8 euros

Un client compra a través de la plataforma d’Alibaba en una zona rural.

Un client compra a través de la plataforma d’Alibaba en una zona rural. / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Després de setmanes de rumors i filtracions, el gegant xinès del comerç electrònic Alibaba Group ha confirmat avui la seva sortida a borsa al mercat de Hong Kong com a part d’un pla globald’emissió de 500 milions d’accions.

La companyia, que ja cotitza a Nova York des del 2014, ha informat avui en un comunicat que el preu de l’oferta pública de venda minorista no serà superior a 188 dòlars de Hong Kong per acció (24 dòlars dels EUA, 21,8 euros).

El seu preu definitiu es coneixerà abans del pròxim 20 de novembre i per establir-lo es tindran en compte, entre altres factors, el preu de tancament de les accions dipositàries a la Borsa de Nova York i la demanda dels inversors durant el procés de comercialització.

Així, es fixarà entre el preu d’oferta internacional final més baix i el preu màxim d’oferta pública de venda al públic de 188 dòlars hongkonguesos per títol. Les accions es negociaran en lots de 100, especifica l’empresa.

Les accions dipositàries nord-americanes (ADS) de la companyia, cadascuna de les quals representa vuit accions ordinàries després que al juliol l’empresa aprovés desdoblar-les, continuaran cotitzant a la NYSE de Nova York i les que cotitzin a Hong Kong «seran completament fungibles amb els ADS que figuren a la NYSE».

L’entrada al parquet hongkonguès estava prevista des de fa temps i arriba després que en els últims anys el mercat de l’excolònia britànica hagi dut a terme una sèrie de reformes entre les quals destaca una que permet que firmes que ja cotitzen a Londres i Nova York sol·licitin sortir a Borsa a Hong Kong de manera confidencial.

Notícies relacionades

La sortida d’Alibaba al mercat hongkonguès arriba, no obstant, en un complicat moment per a l’urbs derivat de les protestes prodemocràtiques que han ocasionat nombrosos xocs violents entre policia i manifestants, una situació que sembla no tenir final i que està tenint conseqüències per a l’economia de la ciutat i els mercats.

El president i director executiu del grup, Daniel Zhang, ha fet avui, no obstant, una picada d’ullet a l’urbs. «Hong Kong és un dels centres financers més importants del món, i estem agraïts per l’oportunitat de participar en el seu futur», va expressar.