11 d’ag 2020

Anar al contingut

Operació immobiliària

Telefónica ven el seu històric edifici de la plaça de Catalunya per 100 milions d'euros

La multinacional traspassa la seva antiga seu de Barcelona al multimilionari Daniel Maté

EFE

Telefónica ven el seu històric edifici de la plaça de Catalunya per 100 milions d'euros

EUROPA PRESS

Telefónica ha venut la seva seu històrica de Barcelona, situada a la confluència del carrer de Fontanella amb l’avinguda del Portal de l’Àngel, al multimilionari espanyol Daniel Maté per uns 100 milions d’euros, segons ha avançat TV-3. Fonts del sector han confirmat a Efe que Telefónica ha venut l’actiu, tot i que continuarà de lloguer, i han apuntat que l’operació es va tancar fa uns quants mesos.

No obstant, no han confirmat la identitat del venedor ni l’import exacte pel qual es va tancar l’operació.
TV-3 apunta que el comprador és Daniel Maté, un multimilionari espanyol que és accionista de la multinacional Glencore. Per la seva banda, fonts de Telefónica consultades per Efe no han volgut fer comentaris sobre la venda d’aquest edifici centenari situat al centre de Barcelona, que acull en les seves plantes inferiors l’espai Movistar Center.

Al maig, Emperador Properties, la divisió immobiliària del Grupo Emperador, propietat de l’empresari filipí Andrew Tan, va adquirir a Telefónica la Torre Diagonal 00 de Barcelona, edifici que acull actualment la seu de la companyia a Catalunya.

Malgrat la venda, Telefónica continua ocupant 12 de les 23 plantes de l’edifici en règim de lloguer, uns 15.000 metres quadrats d’un total de 26.000.

Temes: Telefónica