protestes

Foment exigeix al Govern que restableixi la normalitat a l'AP-7

La patronal catalana alerta que s'està condemnant Catalunya a «l'aïllament i el bloqueig econòmic»

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García / Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment del Treball exigeix al Govern «una declaració pública» per facilitar el final de les protestes que tenen paralitzat el pas fronterer de la Jonquera a l’AP-7 i provoca cues quilomètriques, a més d’afectar el transport de mercaderies per carretera. Amb aquest avís, la patronal catalana s’afegeix a les advertències de la patronal de transportistes, Fenadismer.

La patronal catalana recorda que «encoratjar les mobilitzacions, les protestes ciutadanes i l’ocupació d’infraestructures estratègiques des de la Generalitat de Catalunya, que té el dret i l’obligació, a més, de preservar la seguretat ciutadana i el normal funcionament dels serveis públics, representa una extrema contradicció que deriva en la confrontació entre manifestants i els cossos de seguretat».

Foment ja va ser una de les organitzacions més crítiques amb el Govern de Quim Torra, a qui va exigir que deixés d’encoratjar les protestes, després dels primers disturbis que es van viure després de la sentència del procés a Barcelona i altres ciutats catalanes. 

Notícies relacionades

Segons el parer de l’organització presidida per Josep Sánchez Llibre, és «prioritari» evitar «tant els riscos personals com els perjudicis econòmics per al teixit empresarial català». Foment entén que «és urgent garantir la mobilitat per continuar l’activitat econòmica i empresarial». Altrament, alerta, «condemnem Catalunya a l’aïllament i al bloqueig econòmic». 

Foment recorda totes les mobilitzacions que s’han produït des que es va donar a conèixer la sentència del procés per part del Tribunal Suprem i les «greus afectacions econòmiques per al conjunt de les empreses catalanes, i de la resta d’Espanya i Europa» que han provocat.