Fins al setembre

El benefici d'IAG cau un 27,8% per les vagues i l'alça del combustible

La matriu d'Iberia i Vueling va guanyar 1.814 milions d'euros en els primers nou mesos del 2019

iberia

iberia

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El benefici d’IAG ha caigut un 27,8% fins al setembre a causa de la vaga convocada pel sindicat de pilots Balpa i l’amenaça d’aturades dels empleats de l’aeroport de Heathrow, així com per l’alça del preu del combustible, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La matriu d’Iberia i Vueling va guanyar 1.814 milions d’euros en els primers nou mesos de l’any, davant els 2.514 milions d’un any abans.

El benefici d’IAG després d’impostos i abans de partides excepcionals va ascendir fins al setembre a 1.814 milions d’euros, un 6% menys que en els nou primers mesos del 2018.

La companyia, pendent de conèixer la seva destinació després del ‘brexit’, preveu tancar l’any amb un benefici de les operacions abans de partides excepcionals 215 milions d’euros inferior al de 2018 proforma (3.485 milions d’euros).

El conseller delegat d’IAG, Willie Walsh, assenyala en una nota que són uns «bons resultats subjacents». «Com vam indicar al setembre, els nostres resultats s’han vist afectats per la vaga convocada pel sindicat de pilots Balpa i altres incidències, com l’amenaça de vaga per part dels empleats de l’aeroport de Heathrow», va confirmar el directiu.

Notícies relacionades

Les aturades convocades pel sindicat Balpa han suposat un cost de 151 milions d’euros al grup, mentre els costos de combustible han crescut en 136 milions d’euros, mentre que els tipus de canvi han aportat 41 milions al grup.

En els primers nou mesos els ingressos de la companyia van assolir els 19.399 milions d’euros, un 5,7% més que en el mateix període de l’any anterior.