09 d’abr 2020

Anar al contingut

Energia

Naturgy guanya 901 milions a l'espera de conèixer en què quedarà la retallada de la CNMC

L'energètica bat les previsions dels analistes a l'augmentar els seus beneficis un 13%

Sara Ledo

Naturgy guanya 901 milions a l'espera de conèixer en què quedarà la retallada de la CNMC

Emilio Naranjo

Naturgy va registrar un benefici net de 901 milions d’euros fins al setembre, no comparable amb els resultats de l’any anterior, quan l’energètica va registrar unes pèrdues comptables per valor de 3.040 milions d’euros a causa de l’ajustament d’actius, especialment de les centrals tèrmiques, de 4.900 milions.

Segons ha informat l’energètica, la CNMV, sense tenir en compte els elements no recurrents, el benefici net ordinari del grup va ser de 991 milions d’euros (un 13% més), mentre que el resultat brut d’explotació (ebitda) es va elevar fins als 3.290 milions d’euros (un 10,6% més).

La companyia supera, així, les previsions dels analistes que estimaven un ebitda mitjà reportat de 3.267 milions d’euros i un benefici net de 893 milions d’euros. I tot malgrat «la falta de creixement dels negocis regulats i de l’alentiment dels negocis liberalitzats en un escenari energètic més advers que el de l’exercici anterior», segons explica en un comunicat.

Aquest rècord de resultats arriba mentre Naturgy espera per conèixer en què quedarà la retallada prevista per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) per a les seves activitats regulades de distribució de gas natural. El regulador va proposar una ‘destralada’ del  21,8% que la companyia rebutja i que està a punt de dirimir-se a la sala de regulació de l’autoritat pública, abans de ser enviat al Consell d’Estat per a la seva aprovació.   

Per negocis, en la comercialitzadora Gas & Power va registrar un ebitda ordinari de 964 milions, un 3,9% menys, «malgrat el sòlid acompliment de les vendes de gas, electricitat i serveis, així com de la generació internacional d’energia».

Renovables

La companyia que presideix Francisco Reynés presumeix en la seva nota de resultats de la inversió feta en aquests últims nou mesos en projectes renovables. En concret, l’empresa ha invertit prop de 400 milions d’euros, la xifra més gran de la seva història.

En el seu conjunt, la companyia ha invertit més de 1.100 milions d’euros en el període, que s’han destinat principalment al desenvolupament de projectes renovables, en què destaquen els 290 megawatts de projectes solars i eòlics posats en operació a Espanya. La capacitat instal·lada a Espanya ascendeix a prop de 1.500 megawatts, un 25% més.