cobertura de riscos

El Consorci de Compensació d'Assegurances cobrirà els danys pels disturbis a Catalunya

L'organisme públic preveu cobrir, a més de desastres naturals, destrosses produïdes per actes violents com terrorisme o tumults

16/10/2019 Un detenido y al menos 11 heridos en los disturbios de Barcelona donde arden coches y hogueras.

16/10/2019 Un detenido y al menos 11 heridos en los disturbios de Barcelona donde arden coches y hogueras. / DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

El Consorci de Compensació d’Assegurances (CCS) es prepara per fer-se càrrec de cobrir els danys causats pelsdisturbis d’aquests dies a Catalunya en les protestes violentes que s’han succeït després de la sentència del procés.

El Consorci, entitat adscrita al Ministeri d’Economia, té entre les seves funcions cobrir riscos extraordinaris, ja siguin danys per catàstrofes naturals –inundacions, embats de mar, vents forts, terratrèmols o tornados– com per actes violents com terrorisme, tumults (com en aquesta ocasió) o actuacions de les Forces Armades o cossos de seguretat.

La sol·licitud d’indemnització la pot fer el mateix assegurat o, en la seva representació, la seva companyia d’assegurances o el mediador (agent o corredor) d’assegurances, a través del telèfon gratuït 900 222 665 o 952 367 042 o en la pàgina web del CCS (www.consorseguros.es), amb el DNI o el certificat electrònic.

Segons la informació que figura al web del CCS, el requisit per rebre el pagament pels danys patits com a conseqüència d’un fenomen derivat dels riscos extraordinaris que cobreix aquesta entitat és estar assegurat i al corrent de pagament d’una pòlissa en certs rams.

En les assegurances contra danys estan coberts els incendis i esdeveniments naturals, vehicles terrestres (danys al vehicle en qualsevol supòsit), vehicles ferroviaris, altres danys als béns (robatori, ruptura de vidres, danys a maquinària, equips electrònics i ordinadors) pèrdues pecuniàries diverses i modalitats combinades dels anteriors.

L’organisme també aclareix que no hi ha un límit en l’import de les indemnitzacions a pagar, que es correspondran amb les assegurances que tinguessin contractades els afectats, fins i tot si el cost final supera significativament les primeres estimacions.

Notícies relacionades

En el cas delsautomòbils, l’assegurat tindrà dret a rebre una indemnització del Consorci «independentment de la cobertura que tingués contractada», ja que n’hi hauria prou amb la de responsabilitat civil o de danys a tercers de caràcter obligatori.

El Consorci de Compensació d’Assegurances funciona com una mena de fons de garantia assegurador per a certs sinistres i s’alimenta de les mateixes companyies d’assegurances, que cobren a l’assegurat una quantitat o recàrrec que serveix perquè l’organisme es pugui fer càrrec dels danys en cas de sinistre catastròfic.