INSTITUCIONS

La Cambra de Comerç Internacional d'Espanya trasllada la seu de BCN a Madrid

La institució pretén mantenir el seu paper com a enllaç entre Europa i Iberoamèrica

canadell

canadell

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Espanyol de la Cambra de Comerç Internacional (CCI) traslladarà a l’octubre la seu de Barcelona a Madrid amb la finalitat de crear un «centre neuràlgic a nivell mundial que uneixi els interessos europeus i iberoamericans», ha anunciat aquest dimecres el seu president, Sebastián Escarrer.

El president de Comitè Espanyol d’aquesta organització compromesa amb el foment del comerç exterior i la inversió, ha indicat a EFE que el trasllat a Madrid de la seu es realitzarà en un termini de dues setmanes, tot i que la Secretaria General continuarà ubicada a la Cambra de Comerç de Barcelona, presidida per Joan Canadell. El canvi en la presidència de la Cambra i la defensa de la institució de la via independentista ha tingut influència en el trasllat.

Escarrer ha explicat que actualment el Comitè Espanyol de la CCI està realitzant una «gran tasca», ja que tradueix les polítiques, regles i «Inconterms» (llenguatge comercial sobre exportacions i importacions) al món hispà. «Espanya sempre ha actuat com un motor d’enllaç entre París i tot Iberoamèrica, però creiem que té molt a dir tant en arbitratge com en la divulgació del coneixement de la CCI cap al món hispanoparlant i creiem que Madrid és el millor lloc per fer-ho per la seva ubicació», ha apuntat.

Escarrer ha explicat que aquest any la CCI ha posat en marxa una sèrie de «comissions mirall» a les que hi ha a París entre les 170 empreses que formen el Comitè Espanyol, que són d’anticorrupció i responsabilitat corporativa, pràctiques comercials, bancària i d’impostos.

Notícies relacionades

Les reunions d’aquestes comissions es mantenen en la seu de la Cambra de Comerç de Madrid i s’ha contractat una persona per ajudar en el procés. «Traslladarem la seu principal de la CCI a Madrid per ajudar totes les empreses en aquestes comissions i també per fer aquest enllaç amb Iberoamèrica», ha postil·lat.

La CCI (ICI en les seves sigles en anglès), fundada el 1919, agrupa diversos milers d’empreses membres, cambres de comerç, associacions empresarials procedents d’uns 130 països. Els seus comitès nacionals, establerts en més de 90 països, es coordinen amb els seus membres per dirigir els interessos de la comunitat empresarial i per fer arribar als seus governs els punts de vista empresarials formulats per la CCI.