amb una alça del 10% de les vendes

Miquel y Costas va guanyar 20 milions el primer semestre, l'1,3% més

miquel

miquel

1
Es llegeix en minuts

El Grup paperer Miquel y Costas va obtenir un benefici net de 20 milions d’euros durant el primer semestre del 2019, un increment de l’1,3 % en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Segons ha informat l’empresa a la CNMV, aquesta xifra s’ha vist impulsada pels resultats de la seva línia de productes industrials, especialment a Terranova, malgrat l’augment de preus de les pastes, l’energia i la hiperinflació a l’Argentina. Fins al mes de juny, la companyia ha facturat 138,5 milions d’euros, el 10% més que en el primer semestre de 2018, gràcies a l’augment de l’1,4 % de les vendes en el seu sector industrial i especialment la seva línia de la indústria del tabac, les vendes del qual es van incrementar en un 7,6% durant el mateix període.

El flux de caixa operatiu del grup paperer català en els primers sis mesos de l’any s’ha situat en 28,4 milions d’euros, el 2,1 % més. Amb els fons generats en aquest període s’han finançat inversions en actius fixos per 11 milions d’euros, s’han adquirit accions pròpies per 7,3 milions i s’ha procedit al pagament de dividends per un import de 3,1 milions d’euros, així com al finançament de les variacions de capital operatiu.

Notícies relacionades

A data de juny de 2019, Miquel y Costas ha registrat un patrimoni net de 273,6 milions d’euros, un 1,4 % més respecte al tancament de l’exercici anterior, i el seu saldo deutor ha assolit els 24,4 milions d’euros (un 18% menys). La plantilla mitjana del grup el primer semestre del 2019 ascendeix a 901 persones, després que l’estiu de l’any passat Miquel i Costas adquirís la totalitat de les accions de Clariana, companyia líder en fabricació de papers de color a Espanya.

Malgrat la «incertesa» internacional, l’empresa manté la previsió de creixement moderat per a l’exercici, recolzada en les inversions realitzades i altres factors com la moderació del preu de les pastes i l’evolució dels tipus de canvi favorables a les exportacions.

Temes:

Empreses