21, 22, 23 I 24 DE SETEMBRE

El personal de terra d'Iberia anirà de nou a la vaga per La Mercè

L'aerolínia reacciona suspenent temporalment la negociació del conveni col·lectiu

49234073 60

49234073 60

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El personal de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona-el Prat aniran a la vaga els pròxims dies 21, 22, 23 i 24 de setembre, coincidint amb el pont de les festes de La Mercè. Així ho han confirmat a EL PERIÓDICO fonts del Departament de Treball, on els sindicats ja han registrat les aturades. Iberia ha respost al moviment del comitè d’empresa del Prat amb la suspensió de les negociacions del conveni col·lectiu d’empresa. 

Les noves aturades convocades per la plantilla de ‘handling’ d’Iberia a l’aeroport de Barcelona arriben després d’un estiu de mobilitzacions, amb fins a sis jornades de vaga. Les relacions entre els sindicats i l’empresa estan molt desgastades, després de l’episodi viscut en l’última mediació prèvia a les vagues del 30 i 31. En aquesta els sindicats van oferir una desconvocatòria ‘in extremis’ si l’empresa s’avenia a constituir una comissió amb la Generalitat i Aena per continuar negociant com reduir la temporalitat entre la plantilla de 2.700 treballadors que té el ’handling’ d’Iberia al Prat. L’empresa va declinar l’oferta sindical i finalment la vaga es va fer.

«Després de les recents convocatòries de vaga i la convocatòria de noves aturades, la companyia considera que no pot continuar negociant un conveni col·lectiu sota el principi de bona fe, sotmesa al xantatge permanent de vagues que lesionen els interessos de les aerolínies a les quals atenen els Serveis Aeroportuaris d’Iberia, i afecten els seus clients», ha declarat Iberia en un comunicat.

La UGT, la central que ha estat liderant les vagues (en alguns aeroports en solitari), ha respost amb un altre comunicat mostrant el seu «total rebuig» de la decisió «unilateral» de la companyia d’aixecar-se de la taula de negociació. «Interpretem que aquesta actitud de l’empresa sí que pot constituir un clar acte de mala fe al trencar el procés de negociació», ha afirmat la UGT a nivell estatal. 

Ground Force també anirà a la vaga

Notícies relacionades

El setembre s’està convertint en un mes cada vegada més calent quant a conflictes laborals i els treballadors del ‘handling’ d’Iberia no seran els únics que aniran a la vaga al Prat. A les aturades, ja conegudes, a tots els aeroports espanyols delstripulants de cabina de Ryanair (6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre) i delspilots (19, 20, 22, 27 i 29 de setembre), s’hi sumen els treballadors del ‘handling’ de Ground Force al Prat. 

Aquesta empresa dona servei al Prat a companyies aèries com Air France, KLM, Air Europa, Lufthansa, Eurowings o Etihad, entre d’altres, i els seus empleats han registrat aturades parcials de dues hores per tanda durant els pròxims 14, 15, 20, 21 22, 27, 28 i 29 setembre i els 4, 5 i 6 d’octubre.

Temes:

Iberia Vagues