CONCENTRACIÓ EMPRESARIAL

Les empreses de Madrid van facturar cinc vegades més que les de Barcelona el 2017, fins a 490.000 milions

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La facturació de les empreses de la ciutat de Madrid gairebé van arribar als 489.352 milions d’euros el 2017, xifra que és cinc vegades superior a la de Barcelona, que és la següent en la llista, amb 87.800 milions d’euros, segons l’Estudi sobre Distribució de la Facturació de les Societats per Municipi fet per Informa D&B. L’estudi evidencia un dels grans problemes de l’estructura empresarial catalana, la mida petita de la majoria de les empreses. Per contra, Madrid es consolida com a pol empresarial cada vegada més potent, afavorit pel fet de ser la capital, i amb capacitat d’atracció de la inversió notable. 

L’estudi de D&B ratifica la posició de Madrid en l’economia espanyola com la ciutat espanyola que més va facturar el 2017, seguida de Barcelona, que va ser la segona. A Barcelona la segueixen el municipi madrileny d’Alcobendas, amb 66.041 milions i Bilbao, amb 38.752 milions. La ciutat les empreses de la qual van obtenir la menor facturació va ser Las Palmas de Gran Canària, amb 4.255 milions de euros.

Notícies relacionades

La presència de tres grans empreses (Inditex, Mercadona i Seat) fa que els municipis on aquestes es localitzen apareguin en aquesta llista de 20. Així, Arteixo és cinquè, amb 24.100 milions d’euros; Tavernes Blanques, vuitè amb 21.200 milions d’euros, i Martorell, dissetè, amb 10.500 milions d’euros. Aquests tres, juntament amb les cinc localitats ubicades a la comunitat madrilenya, conformen el grup de vuit que no són capitals de província.

Dels 20 primers municipis estudiats, vuit no són capitals de província i sis corresponen a la província de Madrid, que concentra prop del 90% dels ingressos de la província. A Madrid es troben 67 empreses amb ingressos superiors a 1.000 milions d’euros. A Alcobendas n’hi ha 13.

Temes:

Empreses