05 juny 2020

Anar al contingut

VIATGES

Normalitat a l'aeroport de Barcelona en una nova jornada de vaga

La coincidència de les protestes del personal de terra d'Iberia i dels vigilants de seguretat no ha suposat grans aglomeracions

Des d'Aena apunten a una jornada de normalitat i a primera hora del dia ja s'havien atès 96 vols a l'aeroport del Prat

El Periódico / Agencias

Normalitat a l'aeroport de Barcelona en una nova jornada de vaga

JORDI COTRINA

La jornada de vagues a l’Aeroport de Barcelona ha arrencat avui amb total normalitat a les terminals del Prat malgrat la coincidència de la protesta dels vigilants dels filtres de seguretat amb la dels treballadors de terra d’Iberia, segons informen fonts d’Aena.

Iberia ha assenyalat en un comunicat que fins a les 8.30 d’aquest dissabte ja s’havien atès 96 vols a Barcelona (amb 53 sortides i 43 arribades) i que, entre els treballadors sense carta de serveis mínims, el seguiment de la vaga era del 12,37%

Divendres, Iberia va assenyalar el seguiment de la protesta entre els treballadors a l’aeroport de Barcelona-el Prat en un 26,18%, operant un total de 349 vols. Segons UGT, l’aturada va afectar el 70% de la plantilla. Ahir es van cancel·lar 110 vols (la majoria de Vueling). 

Per a avui hi ha prevista la cancel·lació de 38 vols de Vueling de forma preventiva. L’aturada també afecta l’aeroport de Barajas, a Madrid, on els treballadors han convocat la seva cinquena aturada des que va començar l’estiu.

Els serveis mínims establerts amb motiu d’aquesta aturada han garantit el 100 % dels vols a les illes Balears i les Canàries, el 53 % dels internacionals i el 32 % dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.