30 maig 2020

Anar al contingut

El 2018

Espanya es manté com la segona potència mundial del turisme

L'Organització Mundial del Turisme publica el seu balanç del 2018, que situa Espanya com el segon país que més visitants va atraure i que més ingressos va recaptar

El Periódico

Espanya es manté com la segona potència mundial del turisme

FERRAN NADEU

Espanya es va mantenir l’any passat com a segona potència mundial del turisme, tant en arribades de turistes internacionals com en el d’ingressos. En total va atraure 83 milions de visitants foranis, l’1% més que l’any anterior, que van deixar en l’economia espanyola 67.344 milions d’euros, el 4% més, segons les dades publicades aquest divendres per l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

Per arribades, França va superar per poc Espanya, amb 89 milions de turistes i un ritme de creixement del 3%; que al seu torn va quedar per davant dels Estats Units, amb 80 milions, el 4% més. Al terreny dels ingressos, aquests dos països intercanvien les seves posicions, d’acord amb l’última edició del Panorama del turisme internacional de l’OMT. Els EUA van ingressar l’any passat 194.790 milions d’euros per turisme, el 2% més que en l’exercici anterior, i França uns 61.000 milions d’euros, el 6% més.

Àsia-el Pacífic i l’Àfrica van ser les regions que van experimentar un creixement més gran d’ arribades, amb un repunt del 7% el 2018. Per la seva banda, Àsia-el Pacífic i Europa van disfrutar d’un creixement per sobre de la mitjana dels ingressos per turisme. Els països amb els ingressos més grans per arribada van ser Luxemburg i Austràlia, amb aproximadament 4.500 euros per turista en els dos casos.

Gairebé una dècada de creixement

El 2018 va ser el novè any consecutiu de creixement sostingut i el turisme representa ara el 7% de les exportacions mundials, creixent a un ritme més alt que les exportacions de mercaderies en els últims set anys. La Xina va continuar sent el país amb més despesa del món, amb 250.000 milions d’euros, equivalents a una cinquena part de la despesa turística internacional, seguida dels EUA.

Entre altres dades, l’informe destaca que quatre de cada cinc turistes van visitar una destinació de la seva pròpia regió i que la proporció de la població mundial que requereix un visat tradicional va disminuir del 75% el 1980 al 53% el 2018. 

Temes: Turisme