FARMACÈUTIQUES

Rovi va duplicar el seu benefici net en el primer semestre, fins als 16,2 milions

instalaciones-laboratorios-rovi-3

instalaciones-laboratorios-rovi-3

1
Es llegeix en minuts

Rovi va registrar un benefici net de 16,2 milions d’euros en el primer semestre d’aquest any, fet que suposa més que duplicar (+114%) l’aconseguit un any abans, quan va guanyar 7,6 milions d’euros, segons ha informat la firma aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Entre el gener i el juny, el resultat brut d’explotació (ebitda) va augmentar un 99%, des dels 13,3 milions d’euros en el primer semestre del 2018 fins a arribar als 26,5 milions d’euros en el primer semestre d’aquest any, reflectint un increment en el marge ebitda de 5,8 punts percentuals fins al 14,9% en el primer semestre d’aquest any.

Els ingressos operatius van augmentar un 21%, fins a assolir els 177,5 milions d’euros, com a resultat principalment de la "fortalesa" del negoci d’especialitats farmacèutiques, les vendes del qual van créixer un 22%, superant "àmpliament" el comportament del mercat farmacèutic, i del negoci de fabricació a tercers, que va créixer el 15%.

Entre el gener i el juny, els ingressos totals es van incrementar un 21% fins a arribar als 177,9 milions d’euros. Per segona vegada l’any, Rovi actualitza a l’alça la seva previsió d’ingressos operatius per a aquest any, des de la banda baixa de la segona desena (és a dir, la desena entre 10% i 20%) fins a la banda alta de la mateixa desena.

La junta general d’accionistes de Rovi ha acordat el pagament als accionistes d’un dividend brut de 0,0798 euros bruts per acció amb càrrec als resultats de l’exercici 2018. Aquest dividend es va distribuir el passat 4 de juliol i va implicar el repartiment d’aproximadament el 25% del benefici net consolidat de l’any 2018.

Notícies relacionades

"Estem molt satisfets amb l’evolució dels resultats del primer semestre del 2019. Els ingressos totals han crescut el 21%, gràcies a la fortalesa dels nostres principals productes, que continuen comptant amb bones perspectives de vendes", ha remarcat el director financer de Rovi, Javier López-Belmonte Encina.

Com a resultat de l’aplicació de la NIIF 16, a 30 de juny d’aquest any, el deute total de Rovi es va veure incrementat fins als 49,1 milions d’euros, davant els 34,22 milions a 31 de desembre del 2018.