indústria farmacèutica

Almirall augmenta un 19% els seus beneficis

Els ingressos del grup es van situar en 469 milions fins al juny, amb una alça del 17,8%

almirall-hq-building

almirall-hq-building

1
Es llegeix en minuts

La farmacèutica Almirall ha guanyat 61,9 milions d’euros en els sis primers mesos, un 19% més que en el mateix període de l’any anterior, i va registrar uns ingressos totals de 469 milions, la qual cosa suposa un increment del 17,8%.

El conseller delegat d’Almirall, Peter Guenter, ha explicat aquest dilluns que, gràcies al bon moment que viu la companyia, han elevat la previsió d’ebitda fins a 300 o 310 milions per a aquest exercici, davant dels 290-300 milions previstos inicialment, mentre que la previsió per als ingressos és que creixin a doble dígit.

Les vendes netes van arribar als 430,3 milions, amb un increment del 17,1%, impulsades pel rendiment de productes en creixement i nous productes als Estats Units, segons ha informat aquest dilluns l’empresa.

L’increment del benefici va ser del 16,7% i el resultat d’explotació, un 53% si s’exclouen els efectes de les fluctuacions del tipus de canvi de moneda.

Els costos d’investigació i desenvolupament van ser de 43,9 milions, la qual cosa representa el 10,2% de les vendes netes, a causa dels estudis en fase IV de marques com ara Skilarence i Ilumetri.

L’ebitda es va situar en 166,2 milions, un 57,5% més, impulsat per l’increment de les vendes netes i la millora del marge brut.

El flux de caixa d’activitats operatives es va situar en 108 milions i el deute net total en 529,2 milions, mentre que el patrimoni net representa el 49% dels actius totals.

Notícies relacionades

Almirall va exercir el juny passat la seva opció de compra sobre els drets de llicència per desenvolupar i comercialitzar Lebrikizumab per al tractament de la dermatitis atòpica i altres indicacions a Europa, amb el qual preveu unes vendes de 450 milions.

El dividend de 0,203 euros per acció del 3 de juny passat va representar un augment del 7% respecte a l’any anterior.