ENTREVISTA

Steinmetz: «L'internet de les coses farà la vida més segura»

Ralf Steinmetz és un científic especialitzat en xarxes. És catedràtic de la Universitat de Darmstadt, a Alemanya

steinmetz

steinmetz

1
Es llegeix en minuts
Estel Estopiñan

Ralf Steinmetz és un prestigiós científic de xarxes. El seu treball se centra en l’internet del futur, que ell defineix com "comunicacions multimèdia adaptables i sense problemes". És catedràtic de la Universitat de Darmstadt, a Alemanya, i dirigeix el seu Laboratori de Comunicacions Multimèdia.

5g, AI... ¿Quina tecnologia transformarà més la nostra forma de viure?

Les comunicacions sense fissures reals seran les que afectaran més. Imagini que bo que serà utilitzar les tecnologies de la informació sense tenir tants problemes i sense ser cap expert. La intel·ligència artificial també

es convertirà en una eina poderosa. Serà com les matemàtiques: hi haurà un conjunt de fórmules i regles sobre com aplicar-les i les estudiarem en cursos en escoles secundàries i universitats.

¿Com evolucionaran les comunicacions multimèdia en els pròxims 5 anys? 

Tindrem un accés i control de dades molt més fàcil en qualsevol ubicació (o almenys en algunes parts del món). Les dades multimèdia començaran a seguir-nos, com ja ho fan els serveis al núvol.

En l’internet del futur, el 5G serà clau. ¿Quin paper hauria de jugar Europa?

Europa serà en el seient del conductor. Ha de liderar la tecnologia d’avantguarda, que no és fàcil, tenir una alta cobertura de 5G i ser proveïdor d’aplicacions. A Europa utilitzarem les diverses capacitats de 5G i pensarem en termes d’investigació més enllà de 5G.

I aquesta revolució impulsarà l’internet de les coses...

Sí. Amb Internet de les coses la vida serà més segura i agradable. Podrem fer un ús extensiu de les comunicacions de màquina a màquina i elles ens brindaran informació més precisa del nostre context. Però també s’ha d’evitar la falta de privacitat i el control general d’un “Big Brother”.

Notícies relacionades

Vostè és membre d’un consell d’ètica digital a Alemanya. ¿Quin és el principal debat ètic que obre la revolució digital?

Tot el relacionat amb qualsevol tipus d’informació i sistemes de comunicació TIC on nosaltres (l’ésser humà) no entenem com es comporta el sistema. Com menys es pugui explicar o preveure la tecnologia, més debats ètics tindrem.