jutjats

L'Audiència Nacional investiga ING, Ibercaja i CaixaBank per blanqueig

El jutge De la Mata intenta esbrinar si el banc Bandemia va utilitzar comptes en aquestes entitats per ocultar diners

zentauroepp32677070 barcelona 05 02 2016   anuncio de hipotecas en un banco ing 190726193900

zentauroepp32677070 barcelona 05 02 2016 anuncio de hipotecas en un banco ing 190726193900 / CARLOS MONTANES

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El jutge de l’Audiència NacionalJosé de la Mataha donat per conclosa la investigació delbanc Bandemia, presumptament dedicat al moviment internacional de divises perocultar al fisc els veritables titulars de capitals. No obstant, el magistrat ha deciditobrir una peça separadaper continuar les indagacions i poder així determinar siCaixaBank,IbercajaiING Bankvan poder incórrer en un delicte de blanqueig de capitals a través de la seva relació amb Bandemia Banca Privada PLC i la seva sucursal a Espanya.

El magistrat proposa jutjar per delictes d’organització criminal, falsedat continuada en document mercantil, estafa continuada, blanqueig de capitals, insolvència punible i defraudacions fiscals un total de 10 persones, mentre que arxiva la causa respecte a unes altres cinc, entre les quals hi ha l’advocat Cándido Conde Pumpido, fill del magistrat del mateix nom que actualment exerceix en el Tribunal Constitucional.

Gestió de comptes corrietes

Notícies relacionades

Pel que respecta a la nova peça, que denomina ‘Bandemia-blanqueig’, té relació, segons la interlocutòria que s’ha donat a conèixer aquest divendres, amb la gestió de comptes corrents que aquest 'xiringuito financer' tenia oberts en les tres entitats bancàries citades. Es tracta d’aclarir si aquests bancs van col·laborar amb els objectius de Bandemia, dirigits al moviment internacional de divises per ocultar al fisc els veritables titulars dels capitals.

Les entitats financeres en qüestió han declinat realitzar qualsevol comentari sobre la investigació, tot i que fonts financeres posen de manifest que algun d’aquests bancs ja va posar en coneixement del Servei Executiu de la Comissió de Blanqueig de Capitals (Sepblanc) operacions bancàries de l’entitat investigada al considerar-les sospitoses de blanqueig.