resultats

Cementos Molins guanya 50 milions en el primer semestre

La situació del mercat a Mèxic llasta els beneficis del grup cimenter

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ciments Molins ha registrat un benefici net de 50 milions d’euros en el primer semestre de l’any, cosa que representa un decreixement del 2% sobre l’exercici anterior. En termes comparables de tipus de canvi i ajustament per hiperinflació a l’Argentina, el benefici augmenta en un 20%. El bon resultat assolit a Espanya s’ha vist limitat per la situació del mercat a Mèxic i la depreciació del peso argentí respecte al primer semestre del 2018.

Els ingressos del grup han ascendit a 404 milions d’euros, cosa que representa un 6% més. En termes comparables, la xifra de negocis ha crescut un 19% respecte al primer semestre del 2018. Durant els sis primers mesos de l’any, l’ebitda, benefici brut, ha crescut un 7% en relació amb el mateix període de l’exercici anterior. En els mateixos termes comparables, l’increment de l’ebitda se situa en el 20%.

Notícies relacionades

Pel que respecta al deute financer net, va ascendir a 180 milions d’euros, fet que suposa un increment del 0,9% respecte al 31 desembre del 2018. Al capítol d’inversions, Cementos Molins ha realitzat inversions per 45 milions d’euros, centrades en la construcció de la nova planta de Colòmbia i en l’ampliació de la fàbrica de San Luis (Argentina).

“Els resultats aconseguits en el primer semestre permeten al grup continuar avançant en les nostres prioritats estratègiques: eficiència, creixement i aposta per la sostenibilitat i pel talent de les persones”, apunta Julio Rodríguez, conseller delegat de Cementos Molins.

Temes:

Empreses