primer semestre

Telefónica guanya 1.787 milions fins al juny, un 2,8% més

La companyia redueix un trimestre més el seu deute fins als 40.230 milions d'euros

A man walks past a Telefonica building in Barcelona  Spain  February 26  2016  REUTERS Albert Gea

A man walks past a Telefonica building in Barcelona Spain February 26 2016 REUTERS Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica va guanyar 1.787 milions d’euros en el primer semestre de l’any 2019, un 2,8% més que fa un any, segons ha informat la 'teleco' a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La companyia que dirigeix José María Álvarez Pallete ha reduït el seu deute per novè trimestre consecutiu en 151 milions d’euros.

Els ingressos de la multinacional espanyola es van situar en els sis primers sis mesos de l’any en els 24.121 milions d’euros, la qual cosa representa un 0,9% menys en termes reportats, però un 3,8% més en termes orgànics, en comparació amb el primer semestre de l’exercici anterior. Per la seva banda, el benefici brut abans d’amortitzacions (Oibda) es va situar en els 8.702 milions d’euros, un 7,4% més en termes reportats i un 1,3% més en termes orgànics.

Els ingressos del període abril-juny augmenten un 3,7% interanual, i totes les regions creixen orgànicament en el semestre. En termes reportats, els ingressos del segon trimestre s’estabilitzen per primera vegada en vuit trimestres. D’altra banda, els ingressos associats a la connectivitat de banda ampla al costat dels serveis digitals, representen ja el 55% del total i es troben cada vegada menys exposats als efectes de la regulació. L’OIBDA creix un 1,6% en el trimestre en termes orgànics.

Notícies relacionades

El president de la companyia va celebrar la "consistència" del’estratègia de transformació de la 'teleco' espanyola cap a una companyia tecnològica. "Tornem a créixer de forma sostenible i rendible", va assenyalar Pallete en un comunicat. Així, Telefónica creix en nombre d’accessos amb 346,6 milions a finals de juny i augmenta, al seu torn, l’ingrés mitjà per client (4,4% interanual) amb un ‘churn’ (taxa de cancel·lació de clients) que es manté estable.

Torna a reduir deute

És el novè trimestre consecutiu en què Telefónica redueix el seu deute. En aquest cas, en 151 milions d’euros davant el període gener-març gràcies a la generació de caixa lliure (1.347 milions d’euros) i les desinversions financeres netes (182 milions d’euros), bàsicament per la venda de Telefónica Nicaragua. Així, el deute net de Telefónica se situa en 40.230 milions d’euros a 30 de juny del 2019, segons la companyia. No obstant, després de l’adopció de la norma NIIF-16, el deute financer net incloent-hi arrendaments ascendeix a 47.772 milions d’euros.

Temes:

Telefónica