per més despeses

Els beneficis de Port de Barcelona baixen un 25% fins al juny per alça de despeses

La xifra de negoci baixa un 2% fins a 85,5 milions i es preveu equilibrar a final d'any fins a 174 milions

46827388 601

46827388 601

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Port de Barcelona va registrar una caiguda del 25% dels beneficis en el primer semestre de l’any, fins a un total de 21,3 milions d’euros. La causa d’aquesta davallada de la xifra de guanys es va deure a l’increment de les provisions i despeses extraordinàries durant el període, bàsicament la inversió realitzada en el dragatge. La xifra de negocis es va quedar en 85,5 milions d’euros, un 2% menys que en el mateix període anterior. La previsió per a aquest any és que la facturació arribi als 174 milions d’euros, un milió més que el 2018 i que els beneficis siguin de 46 milions, el 14,3% menys.  

Els resultats de Port de Barcelona van ser interpretats aquest dimecres com a "satisfactoris" per la presidenta, Mercè Conesa, ja que es comparen amb un "creixement extraordinari" registrat en anys anteriors i suposen haver entrat en un "salt d’escala" cap a una etapa de creixement moderat fins al 2023.  Va destacar Conesa també la rellevant reducció del deute del 30%, que ha passat de 281,1 milions d’euros a 196,7 milions després d’amortitzacions anticipades.

El trànsit de contenidors va augmentar en el primer semestre el 5%, fins a 1,71 milions de TEU, amb un trànsit total de 34,4 milions de tones (el 2% més). L’impuls de les importacions es va centrar fins al juny a l’Àsia (el 73% del total), principalment a la Xina. L’informe semestral del port apunta a una creixent diversificació de mercaderies al port de Barcelona: "Si abans les importacions es concentraven molt en productes tèxtils i mobiliari, ara ens arriba una varietat més gran de productes, com electrodomèstics, maquinària i equipament industrial, materials de construcció i components de vehicles", destaca Port de Barcelona. 

Notícies relacionades

Les exportacions van registrar una caiguda del 6%, en bona part per la reducció de les vendes agrícoles i de plàstics, per aranzels introduïts a Algèria. Van destacar les exportacions de carn de porc (60%) i ja suposen el 40% dels enviaments amb destinació a la Xina. 

Respecte al sector de l’automòbil, Port de Barcelona ha confirmat la caiguda del 9% del trànsit de vehicles amb destinació a altres mercats, que atribueix a la caiguda de la producció a Espanya i la desacceleració de dos mercats rellevants: Alemanya i Turquia.