sector aeri

L'aeroport del Prat, entre els 10 amb menys incidències d'Europa

Madrid, Las Palmas i Màlaga figuren també entre les infraestructures amb menys problemes el 2019

Instal·lacions de l’aeroport barceloní d’El Prat.

Instal·lacions de l’aeroport barceloní d’El Prat. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

Els aeroports espanyols de Madrid, Las Palmas de Gran Canària, Barcelona Màlaga han entrat en el rànquing dels 10 aeroports europeus que menys incidències (cancel·lacions i retards de més de tres hores) han registrat durant el primer semestre del 2019, segons Flightright. En aquesta llista destaca la presència de Barcelona, ja que l’aeroport del Prat va ser un dels que més retards va acumular l’any passat com a conseqüència, entre altres factors, de la vaga dels controladors francesos. 

Segons el portal, malgrat aquestes dades, l’import de les indemnitzacions per aquest tipus d’incidències va arribar a Espanya als 142 milions d’euros en els sis primers mesos de l’any.

D’acord amb aquesta classificació, l’aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas va registrar el menor nombre d’incidències d’Espanya (0,6% dels vols) i va ser el cinquè amb menys incidències d’Europa, per darrere dels aeroports londinencs de Stansted, Luton i Gatwick, i de l’aeroport turc de Istanbul 2 (Atatürk).

La classificació es completa amb la setena millor posició europea per a l’aeroport de Las Palmas de Gran Canària (0,72% d’incidències en vols), la vuitena per a l’aeroport del Prat de Barcelona (0,74%) i, tancant el rànquing, l’aeroport de Màlaga, el desè millor d’Europa amb un 0,83% de vols cancel·lats o retardats.

Notícies relacionades

Amb tot això, els quatre aeroports espanyols se situen, segons apunta Flightright, davant de grans aeròdroms europeus amb alta densitat de trànsit com ara Frankfurt (lloc 36, amb un 1,54% d’incidències) i Amsterdam (lloc 32 i un 1,33% d’incidències).

També davant de Londres (Heathrow), que figura en el lloc 19 amb un 0,94% d’incidències, i París Charles de Gaulle, que ocupa el lloc 11 amb un 0,84% de vols retardats o cancel·lats.

Temes:

Aeroports